Pristal na nazobčanih skalah

FOTO: Turist v iskanju popolnega »selfija« ignoriral vsa opozorila in omahnil v smrt

S.R.
10. 9. 2020, 12.06
Posodobljeno: 10. 9. 2020, 12.12
Deli članek:

22-letni uzbekistanski turist, ki je zaradi pandemije novega koronavirusa obtičal na Tajskem, se je med fotografiranjem na slapu smrtno ponesrečil.

Profimedia
Kraj tragedije v nacionalnem parku na jugu Tajske.

Omahnil je dobrih 15 metrov v globino, potem ko je prezrl vse opozorilne table, ki pohodnike opozarjajo, naj se robu slapa nikar ne približujejo.

22-letni Soipov Abdullokh se je s šestimi prijatelji v soboto potikal po nacionalnem parku v provinci Ranong na jugu Tajske. Na območja slapa Ngao, ko je bil na lovu za najboljši »selfi,« je nato udarila tragedija. Podlaga je bila spolzka in vlažna, njegov korak pa ne najbolj stabilen. Reševalci, ki so na kraj prispeli približno dve uri pozneje, so lahko le še reševali njegovo truplo, ki je obležalo na nazobčanih skalah. Za mladeniča je bila usodna globoka rana na glavi. 

Profimedia
Kraj tragedije v nacionalnem parku na jugu Tajske.

»Mladi tuji turist in njegovi prijatelji so najeli motorje in se iz Phuketa pripeljali, da bi se naužili lepot. Pokojni se na poti do vrha slapa ni držal steze, ki so jo določile oblasti. Na skali mu je spodrsnilo, nakar je padel v globino. Pristal je na skalovju na dnu, iz ust in nosu pa mu je tekla kri. Smrt je nastopila zelo hitro,« je opisal šef nacionalnega parka Chalit Sinrojthanakorn.

Profimedia
Kraj tragedije v nacionalnem parku na jugu Tajske.