Nesreča na Bovškem

Z Loške stene v globino omahnil Tadej Golob

R.T.
8. 9. 2020, 13.09
Posodobljeno: 8. 9. 2020, 13.24
Deli članek:

Zdravstveno stanje znanega slovenskega pisatelja in kolumnista Tadeja Goloba naj bi bilo resno, a stabilno, poroča portal 24ur.

Revija Zvezde
Tadej Golob

V petek smo poročali o hudi nesreči na pobočju Krnice nad Bavšico v Občini Bovec, kjer je 20 metrov v globino omahnil 52-letni alpinist. Pri tem se je huje poškodoval, prvo pomoč pa mu je na kraju najprej nudil njegov 46-letni prijatelj. Dežurna ekipa za reševanje v gorah z Brnika ga je s helikopterjem prepeljala v jeseniško bolnišnico, njegovo stanje pa je bilo po takratnih informacijah resno. 

Portal 24ur danes poroča, da se je ponesrečil znan slovenski pisatelj, novinar in kolumnist Tadej Golob, ki se zdaj zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Njegovo zdravstveno stanje je resno, a stabilno, trenutno pa upajo na najboljše, je za portal pojasnil Viki Grošelj. Dodal je, da mu je v kritičnih trenutkih pomagal 46-letni prijatelj, soplezalec in gorski vodnik Blaž Stres, ki da je takrat odreagiral izredno prisebno, Grošelj pa je pohvalil tudi profesionalnost reševalcev GRS Bovec.

Golob je trenutno eden najbolj priljubljenih slovenskih pisateljev, po njegovi kriminalki Jezero pa so posneli istoimensko televizijsko nadaljevanko. Že leta 2010 je za knjigo Svinjske nogice prejel kersnikovo nagrado za najboljši roman leta. Podpisal se je tudi pod mladinski pustolovski roman Zlati zob več biografij znanih Slovencev. Med letoma 1995 in 2002 je bil urednik alpinistične revije Grif, pisal pa je tudi za revijo Playboy.