tihotapljenje migrantov

Policista rešila ubežnika pred padcem v prepad

G.G.
8. 9. 2020, 11.43
Posodobljeno: 8. 9. 2020, 11.52
Deli članek:

Včeraj zvečer, nekaj po 21. uri, so policisti pri Kozini poskušali ustaviti voznika osebnega avtomobila z nemškimi registrskimi oznakami.

PU Novo mesto
Fotografija je simbolična.

Voznik ni ustavil. Pritisnil je na plin in potegnil mimo Petrinj in kamnoloma. Ustavil je šele pri deponiji. Tam je skočil iz avta, kot tudi njegovi sopotniki, poročajo koprski policisti.

V teku so bili hitrejši policisti, a ne od vseh ubežnikov. Po nekaj minutah so prijeli 31-letnega voznika in šest sopotnikov – kar osem se jih je strpalo v Toyoto Corollo. Jasno, šlo je za tihotapljenje migrantov. Voznik, državljan Iraka z urejenim statusom v Nemčiji, je bil v vlogi vodiča, ki je poskušal čez Slovenijo spraviti štiri Pakistance in dva državljana Bangladeša.

Kot rečeno, sopotnik v avtu je bil dovolj hitrih pet. Vodnika službenih psov pa sta mu sledila. Ob 23. uri sta z ročno termovizijsko kamero opazila gibanje nad prepadno steno nad avtocesto. Policista sta osebo skrito v grmovju pozvala, naj se preda. Ker ni bilo odziva, sta si utrla pot skozi grmovje, migrant pa je skušal zbežati. Na robu 15 metrov globokega prepada mu je zdrsnilo in že je drsel nevarni usodi naproti, ko ga je za zgornji del oblačil prijela policistova roka. Nesrečnež je še vedno opletal, se upiral in se skušal iztrgati, čeprav bi s tem oba spravil v prepad. Na srečo je takoj zatem drugi policist prijel kolega za uniformo. S skupnimi močmi sta nato ubežnika zvlekla na varno do ograje.

Izkazalo se je, da gre za sopotnika iz istega vozila, 37-letnega državljana Iraka.