top flop tedna

Preživel padec in smrtno vsebnost alkohola

S.S.
7. 9. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

C.G.
6,22 promila alkohola je imel v krvi 48-letni Ptujčan, ki je pot domov po stopnicah v končal v bolnišnici

10 V Podturnu pri Dolenjskih Toplicah je zaradi peska na dvorišču padel pismonoša na motorju in se pri tem lažje poškodoval. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola.

9 Novomeški policisti so pridržali 47-letnega domačina, ki je prišel v gostilno brez denarja in si naročil pijačo. Ko je prišel čas za obračun, se je začel nedostojno vesti do natakarice. Besnel je tudi ob prihodu policije, pomiril pa se je šele na policijski postaji.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Ponikvah v občini Brežice so policisti opravili ogled poškodovanih vrat stanovanjske hiše. Ugotovili so, da jih je s sekiro razbil 20-letnik, pred tem pa še grozil stanovalki, da jo bo ubil.

6 V Gorenjem Vrhpolju v občini Šenjernej so policisti moškemu zasegli lovsko puško kalibra 22, za katero ima sicer lastnik veljavno orožno listino. Razlog: sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. S puško naj bi namreč streljal v bližini naselja Mihovo, naboji pa naj bi leteli proti naselju in ljudem. Policisti vse okoliščine še preverjajo.

5 Novomeški policisti so prejeli prijavo oškodovanca, da se po mestu z njegovim nedavno ukradenim kolesom vozi neznanec. Policisti so hitro izsledili 32-letnega kolesarja, ki sicer ni znal pojasniti, kako je prišel do kolesa. Bo pa imel to priložnost na sodišču, saj so ga policisti kazensko ovadili zaradi tatvine. Kolo, vredno 300 evrov, so vrnili lastniku.

4 V Divači so nepridipravi poškodovali bankomat. Kriminalisti so ugotovili, da je v režo za kartice in položnice nekdo nabrizgal »purpeno«.

3 Mariborski kriminalisti so izsledili moškega, ki je predstavniku družbe iz Madžarske obljubil dobavo zaščitnih mask, a po nakazilu denarja ni izpolnil naročila. S podobnimi goljufijami, ki jih je storil med prestajanjem pogojne kazni za podobna dejanja, si je pridobil skupno 88 tisoč evrov. Na sojenje bo goljuf počakal v priporu.

2 Ko so policisti na regionalni cesti Soteska–Črmošnjice ustavljali sumljiv kombi,voznik navodil ni upošteval, nasprotno, pohodil je plin, se zaletel v eno od policijskih vozil, nato pa v bližini Meniške vasi zletel v strugo potoka. Izkazalo se je, da je Ukrajinec v kombiju prevažal 15 tujcev, za kar sledi kazenska ovadba.

1 Ptujske policiste so obvestili, da je v domači hiši padel 48-letni moški in se poškodoval po glavi. Ugotovili so, da se je možakar hudo pijan poskušal po stopnicah povzpeti v hišo. Zaradi opitosti se je plazil po vseh štirih, na peti ali šesti stopnici pa mu je spodrsnilo, zato se je prevrnil na rože, ker pa stopnice nimajo ograje, je padel prek roba na betonski podest kak meter nižje in obležal poškodovan. Reševalci so pa prepeljali v ptujsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da je imel v organizmu neverjetnega 6,22 promila alkohola.