Omrežil psihoterapevtko

Ljubezenske tegobe hrvaškega morilca Mihajla, ki je dal umoriti svojo nosečo Tatiano

S.R.
1. 9. 2020, 10.21
Posodobljeno: 1. 9. 2020, 10.25
Deli članek:

Hrvaški morilec, ki sedi v švicarskem zaporu, se je zapletel v nespodobno razmerje s svojo psihoterapevtko. Razkritje prepovedane ljubezni je v teh dneh v Švici povzročilo škandal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pohujšljiva zgodba, povezana s hrvaškim morilcem Mihajlom S. ter njegovo psihoterapevtko in hkrati ljubimko, se je odvijala v zaporu St. Johannsen v švicarskem Bernu, poroča časnik Blick. Prepovedano ljubezen je pravzaprav spomladi spodkopala majhna laž, ki jo je izustil Mihajlo, sicer bi skrivna romanca bržkone trajala še danes. A najprej, kdo je Mihajlo S.? 

Nad nosečo partnerko poslal morilca

Danes 36-letni hrvaški državljan v bernskem zaporu sedi, ker je leta 2008 naročil umor svoje takratne partnerke Tatiane S., 31-letne slovaške državljanke, ki je bila v času grozljive smrti v četrtem mesecu nosečnosti. Mihajlo je najel plačanega morilca, 21-letnega Luco J., ki je 15. aprila 2008 Tatiano pričakal na parkirišču pred njenim domom in ji z nožem zadal več vbodnih ran. Nosečnici se je nekako še uspelo rešiti v zgradbo, nato prebiti tudi do stanovanja v sedmem nadstropju, kjer je obležala v mlaki krvi in umrla. Pozneje so jo pokopali v tisoč kilometrov oddaljenem rojstnem kraju Vrable na Slovaškem.

Mihajlo je imel takrat 25 let, obsodili pa so ga na 18 let zapora in obvezno zdravljenje s psihoterapijo. Na sodišču so ga namreč kar trije sorodniki opisali kot pritlehno, zahrbtno in spletkarsko osebo, eden od izvedencev pa je dejal, da gre za osebo z »narcistično in disociativno osebnostno motnjo s poudarjenimi značilnostmi psihopatske osebnosti.« Manipulativnega Mihajla je v roke dobila psihologinja, ki je ostala neimenovana, morilec pa je v njej našel novo ljubezen, srečo in tarčo svojega izkrivljenega uma. Njegova psihoterapevtka je ostala do leta 2017, od takrat pa je njuno razmerje zasebne narave.

Vzorno vedenje, Skype in seks na daljavo

Žebelj v krsto romance je s »predobro« maniro v zaporu zabil kar Mihajlo sam. Kot nagrado za vzorno vedenje so mu namreč dovolili redno uporabo Skypa, prek katerega je bil nato v stiku z ljubimko, a se nista omejila na »pogovor.« Druženja so bila vse prej kot spodobna, njihova narava je bila pohujšljiva in mesena. Zasačili so ga, ko so se v zaporu odločili, da bodo odslej vnaprej zahtevali podatke o osebi, ki jo zapornik kliče. Mihajlo se je nespametno zlagal, jim dal napačno telefonsko številko, nato pa vseeno poklical svojo konkubino. Sledil je škandal, iz zapora pa so o prepovedani ljubezni nemudoma obvestili njenega delodajalca. Še istega dne je letela iz službe, saj je, kot so pojasnili, tovrstno ljubezensko razmerje »izjemno neprofesionalno in nesprejemljivo.« 

Zaenkrat ni povsem znano, kdaj je prepovedana ljubezen vzplamtela, a sta jo vsa ta leta uspešno skrivala pred pristojnimi, psihoterapevtka, ki je po poročanju Blicka »pijana od ljubezni,« pa zadeve ne želi komentirati. Posledice čuti tudi Mihajlo. Če je pomislil, da bo s tem, ko je ljubimka izgubila službo, odpravljena ovira na njuni ljubezenski poti, se je opekel, saj mu je vodstvo zapora za kazen odvzelo pravice do dostopa do Skypa.