Odkrite strehe

Ko je zapihalo na Tolminskem: »Kako bi rekel, bilo je kot v Ameriki«

C.E.
30. 8. 2020, 20.32
Posodobljeno: 30. 8. 2020, 20.45
Deli članek:

Kadar pridejo temni oblaki iz Italije, so prvi na udaru v Posočju in na Goriškem. Tako je bilo tudi danes dopoldne. Najhuje je bilo v vasi Kamno, ki leži na pol poti med Tolminom in Kobaridom.

PGD Tolmin
Požrtovalni gasilci so bili cel dan na terenu, kjer so prekrivali strehe (fotografija iz vasi Kamno) in odstranjevali drevje in veje s cest.

V vasi Kamno je po poročanju Televizije Slovenija odkrilo 15 streh. »Drevesa so pokala, … odkrilo nam je štiri kvadratne metre strehe,« je ob neurju, ki je prihrumelo okoli devete ure dopoldne povedal eden od vaščanov. »Kako bi rekel, bilo je kot v Ameriki,« pa se je slikovito izrazil drug domačin in dodal priljubljeno rečenico ob takšnih ujmah »Jaz še nisem videl, kaj takšnega!«.

Poveljnik gasilske zveze Tolmin Miha Vencelj je povedal, da so imeli obilo dela, da so pokrili vse strehe, poleg tega pa so morali podrta drevesa odstranjevati tudi s ceste. Gasilci so imeli dela od Nove Gorice do Bovca.

V drugem valu so na območju Posočja in Goriške nekaj več sreče, saj je »le« močno deževalo, veter pa ni tako bril kot dopoldne. Zato pa je bilo toliko huje na vzhodu države.