Travmatično posredovanje tudi za gasilce

FOTO: Sredi neurja je hrast treščil na streho vozila, trije potniki so bili v trenutku mrtvi

R.T.
30. 8. 2020, 12.48
Posodobljeno: 30. 8. 2020, 12.50
Deli članek:

Sredi neurja je hrast treščil na streho vozila, trije potniki so bili v trenutku mrtvi

Freiwillige Feuerwehr Stegersbach
Gasilci so najprej pomagali potnikom v vozilu, nato pa so razžagali in odstranili padlo drevo. Kar so videli, bo tudi pri njih pustilo posledice.

Vožnja v močnem neurju je nevarna tudi zaradi vetroloma. Eno od izruvanih hrastovih dreves na južnem Gradiščanskem v Avstriji je včeraj popoldne padlo na minubus.

Poročali smo že o tragičnem dogodku, v katerem so tri osebe izgubile življenje. V močnem nalivu pri mestecu Burgauberg-Neudauberg je na cesto padlo drevo prav v trenutku, ko je po njen peljal  minibus. Hrast je treščil na streho vozila, v katerem je bilo sedem potnikov in 74-letni voznik. Umrli so trije starejši moški (60, 64 in 70 let), ki so sedeli na zadnjih sedežih, dva iz Štajerske in eden iz Gradiščanske. Bili so v hipu mrtvi, so sporočili avstrijski policisti. Štirje potniki so jo odnesli s poškodbami. Med njimi je bil tudi 11-letni otrok, ki je sedel ob vozniku. Njegov oče je za Kronenzeitung povedal, da fant ni huje poškdovan, ob udarcu z glavo ob armaturno plošča pa je izgubil dva zoba.

Hrast, ki ga je na tla položil sunek vetra, je bil šest metrov oddaljen od šeste, premer debla pa je meril približno 70 centimetrov.