Nočno mučenje

Dilerja mučila najstnika in ju živa zagrebla na pokopališču

R.T.
28. 8. 2020, 09.33
Posodobljeno: 28. 8. 2020, 09.36
Deli članek:

Na Švedskem je konec preteklega tedna iz povprečja primerov nasilništva štrlel primer nasilja nad najstnikoma v stockholmski četrti Solna.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Najstnika sta v soboto zvečer nameravala kupiti mamila pri lokalnem preprodajalcu drog. Dogovorili so se za lokacijo in se srečali ob 23. uri. Posel iz neznanega razloga ni bil sklenjen, zato sta diler in njegov kolega postajala nejevoljna in nasilna. Grobo sta prijela potencialna kupca in ju odvedla do bližnjega pokopališča, kjer sta ju pričela mučiti. Brce in rezi z nožem po rokah in nogah niso bili najhujše, kar sta doživela. Kot v mafijskih filmih sta morala po več urah mučenja izkopati jamo, se sleči in uleči v improviziran grob. Diler in njegov pajdaš sta ju nato zagrebla.

Pri življenju sta ostala le po sreči. Mimoidoči je videl sklepno fazo grozljivega dogajanja, počakal, da sta mučitelja odšla in odkopal fanta.

Policisti so tudi na podlagi tega očividca hitro našli mučitelja. Gre za mladostnika stara 18 in 21, eden prihaja iz Irana, drugi pa je arabskega porekla, je poročala spletna stran časnika Aftonbladet. Oba sta že bila znana policiji zaradi kaznivih dejanj. Starejši je nekaj mesecev preždel v zaporu, ker je v neko prodajalno zalučal molotovko, mlajši pa je kradel avtomobile.

Tokrat lahko pričakujeta daljšo zaporno kazen.