Delo istega bandita?

Nov napad, lisica v hotelski sobi zobe zasadila v triletno dete

S.R.
18. 8. 2020, 12.11
Deli članek:

Na avstrijskem Koroškem so konec tedna zabeležili nov napad lisice na hotelske goste. V istem hotelu je lisica udarila že julija, a zaenkrat ni znano, ali gre za isto osumljenko.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pred enim mesecem smo poročali o napadu lisice v enem od hotelov v Nasfeldu v avstrijskem okraju Hermagor (Šmohor) v Ziljski dolini. Lisica, ki se je v hotelsko sobo priplazila skozi odprta balkonska vrata, je takrat pogrizla 51-letnega moškega iz Spodnje Avstrije in deset let starega otroka iz avstrijske Štajerske.

Iz Avstrije zdaj poročajo o novem napadu lisice na hotelske goste. Tokrat je bila žrtev komaj tri leta stara deklica, zgodilo naj bi se v istem hotelu kot julijski napad. Ni pa znano, ali gre tudi za isto lisico. 

Lisica se je po poročanju časnika Kronenzeitung ob približno 3. uri v noči na ponedeljek priplazila v hotelsko sobo in deklico dvakrat šavsnila v nogo. Tudi tokrat so bila vrata na balkon na stežaj odprta, deklica pa je na postelji spala skupaj s starši. Ob ugrizu se je prebudila, z njo pa tudi starši, ki so napadalno zvitorepko pregnali na prosto. Poškodovano triletnico so na kraju oskrbeli reševalci in jo nato odpeljali v zdravstveni dom na dodatne preiskave. Da je šlo resnično za lisico in ne izmišljotino staršev, naj bi pričal tudi odtis lisičje tace na rjuhi, še poroča časnik. Družina sicer prebiva na območju Celovca, kot kaže pa so se za letošnji dopust odločili, da ostanejo na avstrijskem Koroškem.