Med kontrolo prometa

33-letnik skušal povoziti policista. Pozneje se je izkazalo, da bi moral biti v zaporu

L.K.
14. 8. 2020, 11.30
Posodobljeno: 14. 8. 2020, 11.53
Deli članek:

Zgodilo se je med kontrolo prometa v Beli krajini.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Metliški policisti so med včerajšnjo kontrolo prometa okoli poldneva na območju Gradaca ustavljali osebni avtomobil brez registrskih tablic.

Ko je voznik zmanjšal hitrost in zavil desno, je policist pristopil k vozilu, takrat pa je kršitelj nenadoma zapeljal proti njemu in pospešil vožnjo. Policist je se je v zadnjem trenutku uspel rešiti z odrivom od pokrova motorja, pri čemer ga je kršitelj zadel s stranskim ogledalom in nato s pospešeno hitrostjo pobegnil s kraja. Policista sta zapeljala za njim, ga ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo, prehiteval druga vozila, potem pa s ceste zapeljal na travnik in v gozd. 

Skupaj s črnomaljskimi policisti so 33-letnika iz Sovinka izsledili in mu odvzeli prostost. Kot se je izkazalo, je pristojno sodišče zoper moškega zaradi preteklih kaznivih dejanj izdalo odredbo za prisilno privedbo na prestajanje zaporne kazni, zato so ga privedli v Zavod za prestajanje kazni zapora Novo mesto.

Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in bodo zoper osumljenca na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Avtomobil so zasegli, o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu za navedene kršitve določajo globo v višini 3440 evrov.