Najmanj ena smrtna žrtev

FOTO in VIDEO: V Baltimoru odjeknila silovita eksplozija, na kraju več kot 200 gasilcev in reševalcev, pod ruševinami tudi otroci

S.R.
10. 8. 2020, 18.05
Posodobljeno: 10. 8. 2020, 19.27
Deli članek:

V Baltimoru je danes odjeknila silovita eksplozija, zaradi katere se je zrušilo več hiš. Pod ruševinami naj bi bilo ujetih večje število ljudi.

Profimedia
Na kraju nesreče posreduje veliko število gasilcev.

Med žrtvami, ujetimi pod ruševinami v eni od stanovavanjskih četrti v mestu Baltimore v ameriški zvezni državi Maryland, naj bi bili tudi otroci, poročajo ameriški mediji. Na kraju silovite eksplozije plina, ki je malo pred 10. uro po lokalnem času (16. uro po srednjeevropskem času) razdejala najmanj tri domove, je prisotnih več kot 200 gasilcev in reševalcev.

V tragediji naj bi umrla najmanj ena stanovalka, še tri osebe pa naj bi v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Po navedbah gasilcev je bilo v ruševinah ujetih še najmanj pet oseb, vključno z otroki, pri čemer naj bi tri že rešili. Kot je za časnik Baltimore Sun pojasnil sosed Moses Glover, je bila eksplozija tako silovita, da ga je vrglo na drugo stran postelje. »Spustil sem se po stopnišču in na drugi strani ulice zagledal hiše, ki so se sesedle na tla. V pritličju sem imel okno, steklo zdaj počiva na stolu,« je opisal.