Na odseku avtoceste med Vrhniko in Brezovico je počilo malo po 15. uri, nesrečo pa je po navedbah PU Ljubljana povzročil voznik poljskega osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in trčil v zadnji del italijanskega osebnega vozila. Slednjega je začelo zanašati po vozišču, vanj pa je nato znova trčil 48-letni državljan Poljske. 

Vozilo, v katerem je za volanom sedel 43-letni državljan Italije, je ob drugem trčenju začelo prevračati, nato je na strehi obstalo izven vozišča. Voznik je utrpel lažje poškodbe, njegova sopotnica pa hujše, a njeno življenje ni ogroženo, še pojasnjujejo ljubljanski policisti. Poljski državljan se bo moral zagovarjati zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Že v dopoldanskem času je na primorski avtocesti med Brezovico proti Logu prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Tudi to nesrečo
je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Devet oseb je utrpelo lažje poškodbe, policisti pa so povzročitelji izročili plačilni nalog.