Zverižena pločevina

FOTO: Včerajšnje razdejanje na primorski avtocesti zaradi prehitre vožnje povzročil Poljak

S.R.
9. 8. 2020, 12.33
Posodobljeno: 9. 8. 2020, 12.51
Deli članek:

Primorsko avtocesto je včeraj popoldne ohromila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala sopotnica v vozilu. Zdaj je znanih več podrobnosti.

Gasilska Enota Stara Vrhnika
Vozilo je obstalo na strehi izven vozišča.

Na odseku avtoceste med Vrhniko in Brezovico je počilo malo po 15. uri, nesrečo pa je po navedbah PU Ljubljana povzročil voznik poljskega osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo in trčil v zadnji del italijanskega osebnega vozila. Slednjega je začelo zanašati po vozišču, vanj pa je nato znova trčil 48-letni državljan Poljske. 

Vozilo, v katerem je za volanom sedel 43-letni državljan Italije, je ob drugem trčenju začelo prevračati, nato je na strehi obstalo izven vozišča. Voznik je utrpel lažje poškodbe, njegova sopotnica pa hujše, a njeno življenje ni ogroženo, še pojasnjujejo ljubljanski policisti. Poljski državljan se bo moral zagovarjati zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Že v dopoldanskem času je na primorski avtocesti med Brezovico proti Logu prišlo do naletnega trčenja treh vozil. Tudi to nesrečo
je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Devet oseb je utrpelo lažje poškodbe, policisti pa so povzročitelji izročili plačilni nalog.