Umrli štirje otroci

Zaradi pandemije so ostali ujeti v tuji državi, včeraj jih je na domačih tleh pričakala tragedija

S.R.
8. 8. 2020, 08.14
Posodobljeno: 8. 8. 2020, 13.57
Deli članek:

V včerajšnji nesreči potniškega letala v Indiji je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 18 oseb. Več kot sto je poškodovanih, med njimi jih je 22 v kritičnem stanju. Šlo je za repatriacijski let iz Dubaja.

Reuters
Letalska nesreča na mednarodnem letališču Calicut.

Letalo letalske družbe Air India Express, s katerim so v domovino pripeljali indijske državljane, ki so zaradi pandemije novega koronavirusa ostali ujeti v Dubaju, je včeraj med pristankom na mednarodnem letališču Calicut v indijskem mestu Kozhikode zdrsnilo s steze. Nesreči je botrovalo obilno deževje, letalo pa je zdrsnilo po pobočju in se razpolovilo. Na krovu je bilo 184 potnikov, vključno z desetimi otroki, šest članov posadke in dva pilota, ki sta v nesreči umrla, poroča STA. V nesreči so umrli tudi štirje otroci.

Reuters
Letalska nesreča na mednarodnem letališču Calicut.

V nesreči sta umrla tako pilot kot kopilot, danes poroča tiskovna agencija Reuters. Vse potnike, tudi nepoškodovane, so prepeljali v različne lokalne bolnišnice, kjer jih bodo testirali tudi na prisotnost novega koronavirusa. 

Gre sicer za najhujšo letalsko nesrečo v Indiji po letu 2010, ko je letalo iste letalske družbe v podobni nesreči zletelo s pristajalne steze v mestu Mangalore. Takrat je življenje izgubilo 158 ljudi. Po navedbah indijskega ministra za civilno letalstvo Hardeepa Singha Purija bi lahko bila včerajšnja tragedija precej hujša, a na srečo ni prišlo do požara, tako so reševalci uspeli rešiti večino potnikov. Natančen vzrok bo znan šele po zaključeni preiskavi.

Reuters
Letalska nesreča na mednarodnem letališču Calicut.