Krajani šokirani

Herbert je bil zadnje čase nekoliko »odsoten,« ponoči, ko se mu je dokončno omračil um, je umoril svojo Therese

S.R.
6. 8. 2020, 14.21
Posodobljeno: 6. 8. 2020, 14.31
Deli članek:

Kraj v Spodnji Avstriji je navsezgodaj pretresla tragedija.

Reuters
Fotografija je arhivska.

V kraju Ladendorf na skrajnem severovzhodu Avstrije je v noči na danes tekla kri. Pod soprogovo roko, ki se je domnevno oprijemala noža, je umrla 80-letna upokojenka Therese. 88-letni Herbert G., ki je bil po navedbah občanov sicer priljubljen član skupnosti, a je bil v zadnjem času nekoliko »odsoten,« se je zjutraj mirno predal policistom, poroča avstrijski časnik Kronenzeitung.

Policija zadevo še preiskuje, prve ugotovitve pa naj bi posredovali po zaslišanju morilca. Že zdaj pa je po navedbah časnika v kraju, ki šteje dobrih 2000 prebivalcev, čutiti šok in osuplost. »Vsi smo zelo pretreseni,« je dejal župan Thomas Ludwig, ki je pojasnil, da so tako partnerja kot njuni sorodniki že desetletja bivali na tem območju, kaj takega pa da od te družine ni bilo pričakovati. Herbert se je po navedbah sosedov v zadnjih tednih sicer »spremenil« in se vse bolj »umikal sam vase.«

Motiv za krvavo dejanje zaenkrat še ni znan, a portal Heute poroča, da je bila za Herberta misel na ločitev na stara leta preprosto pretežka. Zakonca, ki sta na svet spravila štiri otroke, naj bi bila sicer kljub starosti še vedno energična, aktivna in močno vpeta v lokalno družabno življenje. Njuno dolgoletno skupno življenje, pri čemer je za njima tudi že zlata poroka, je sicer pred leti pretresla tragedija, ko je v nesreči življenje izgubil eden od njunih otrok. »Vedno je bil dobre volje, v dobri formi, a na koncu je bil pogosto videti depresiven, bolehen in depresiven,« je še pojasnil eden od sosedov.