Nesreča ali umor?

Negibno telo 19-letnega Aleksandra našli v jezeru. Kazalo je, da se je utopil, očividka trdi, da se je trupla znebila skupina mladeničev

R.T.
5. 8. 2020, 11.18
Posodobljeno: 26. 11. 2020, 18.47
Deli članek:

Kaj se je zgodilo z 19-letnim Aleksandrom? Je njegovi smrti botrovala nesreča ali ga je nekdo ubil?

Družbena omrežja
19-letni Aleksander P.

Srbski mediji so poročali, da je v nedeljo v popoldanskih urah izginil 19-letni Aleksander P. iz vasi Lukomir, ki se nahaja na jugu Srbije. Po prvih informacijah je 19-letnik z družbo prišel na Bubličko jezero, tam pa se je za njim izgubila vsaka sled. "Bila je gneča. Okoli 15.30 je nekdo prijavil izginotje, takrat se je začela iskalna akcija. Na obali so ostali njegovi natikači, kot tudi mobilni telefon," je za Kurir povedal očividec. "Ne vemo, ali je izginil v vodi ali kje drugje. Vsi upamo, da je živ," pa je tisti večer dejala ena od tam prisotnih oseb. 

Policisti so Aleksandra v nedeljo iskali vse do poznih ur, prijatelji pa so si izposodili pedalin in ga iskali v vodi. Iskalna akcija se je nadaljevala tudi naslednji dan, upanje vseh pa je ugasnilo včeraj, ko so v zgodnjih jutranjih urah našli truplo. Negibno telo 19-letnika, ki je lebdelo na vodi, so opazili njegovi sorodniki, ki so ga neumorno iskali več kot 24 ur. Vse je kazalo na to, da se je Aleksander utopil, nenavadno je bilo le, da ob številnih kopalcih, ki so v nedeljo obiskali omenjeno jezero, nihče ni bil priča trenutku izginotja. 

Odrejena je bila obdukcija, tragična zgodba pa se tu ne konča. Policisti imajo razlog za sum, da je bil Aleksander žrtev zločina. Starejša ženska namreč trdi, da je videla, kako je skupina mladeničev iz džipa v jezero vrgla truplo. 

Pojavile so se tudi informacije, da je Aleksander enemu od mladeničev, s katerim se je družil, dolgoval denar. Prav tako je mlajši sestri tistega dne rekel, da se bo hitro vrnil domov.