SVETOVNI PODVIGI

Nemočen obležal ob ukradenem mopedu

S.S.
3. 8. 2020, 21.20
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PP Gorišnica
Pogosto spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona

10 Primorski policisti so prejeli obvestilo, da iz strunjanskega kanala nekdo vesla z ukradeno barko. Dvainštiridesetletnik se je sicer izgovoril, da mu je barko posodil prijatelj, vendar je lastnik to zanikal. Plovilo je bilo vrnjeno, 42-letniku pa sledi kazenska ovadba.

9 Ljubljanski policisti so v Mostah obravnavali vlom v prostore športnega društva. Pogrešajo teniške loparje, škode je za 2000 evrov.

8 Celjski policisti so na analizo poslali bankovca vrednosti 20 in 50 evrov, za katera sumijo, da sta ponarejena.

7 V Kranju sta moški in ženska, stara med 30 in 40 let, na domu občana poskušala pridobiti njegove osebne podatke v zameno za nekakšne vrednostne bone, zanimala pa sta se tudi za turistične vavčerje.

6 Na Ravnah na Koroškem je neznani storilec iz trgovine ukradel več folij in mrež za baliranje. Škode je za približno tisočaka.

5 V avtokampu v Ankaranu so imeli težave z gosti, ki niso hoteli plačati računov. Ko jih je zaposleni opozoril, naj nehajo kršiti hišni red, pa so mu, bilo naj bi jih okoli 30, začeli vsevprek psovati mater. Ob prihodu patrulje na kraj se je večina že razšla, tisti, ki so ostali, pa niso kršili zakona.

4 Gorenjski policisti so obravnavali italijansko voznico, ki je najprej na avtocesti od Karavank proti Lipcam vozila v napačno smer ... S pomočjo patrulje je avto obrnila v pravo smer, ko bi policisti morali nadaljevati s postopkom, pa se je odpeljala naprej in med begom poškodovala še dve policijski vozili ter avto naključnega udeleženca v prometu. Ženska ni bila pod vplivom alkohola ali drog. Sledi ji ovadba, kaznovana pa je bila tudi z globo v višini 1200 evrov in stransko sankcijo: 18 kazenskih točk.

3 V Črnomlju je nekdo izkoristil dopust stanovalcev, skozi balkon vlomil v hišo, pregledal prostore, ukradel zlat nakit in 20 kilogramov mesa.

2 V Vrhpolju so vandali poškodovali več nagrobnih spomenikov. Razbite so plošče in ukradena kamnita vaza. Policija nadaljuje preiskavo v smeri kaznivega dejanja poškodovanja tuje reči.

1 Koprski policisti so se odzvali na klic iz ene od prodajaln, češ da v garažni hiši leži moški, ki se ne odziva. Policisti so na kraju našli domačina, s katerim je bilo vse v redu, je bil pa ob njem moped znamke Piaggio Zip, za katerega so v postopku preverjanja ugotovili, da so ga ukradli v Italiji. Zoper Koprčana sledi kazenska ovadba.