perspektiven športnik

Pri plezanju se je smrtno ponesrečil mlad alpinist Luka Šinkovec

B.K./STA
1. 8. 2020, 12.06
Posodobljeno: 1. 8. 2020, 12.08
Deli članek:

V petek se je v popoldanskem času smrtno ponesrečil član alpinističnega tabora mladih perspektivnih alpinistov Luka Šinkovec, so danes sporočili iz Planinske zveze Slovenije (PZS). Bil je član Zgornjesavinjskega alpinističnega kluba Rinka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz PZS so sporočili, da se je v severni steni gore Wartstein (1758 m) v pogorju Reiteralm v Nemčiji pri plezanju v navezi smrtno ponesrečil 24-letni starejši alpinistični pripravnik Luka Šinkovec, ki se je skupaj še z drugimi alpinisti udeležil alpinističnega tabora slovenskih obetavnih alpinistov.

Šinkovec je v navezi padel in kljub temu, da je soplezalec padec zadržal, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in alpinista, ki je bil s Šinkovcem v navezi, prepeljala v dolino.

PZS ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinističnega tabora, so še sporočili iz slovenske zveze, kjer naprošajo, da se v teh težkih trenutkih spoštuje zasebnost družine.