Požar

FOTO: V Gornji Radgoni zagorelo kar dvakrat, škode za 100.000 evrov

B.K./STA
30. 7. 2020, 15.44
Posodobljeno: 30. 7. 2020, 15.52
Deli članek:

Policija je manj kot 24 urah na območju Gornje Radgone obravnavala dva ločena požara, v katerih je nastalo za skoraj 100.000 evrov škode. V sredo okoli 11.30 ure se je v Ivanjskem vrhu požar na balirki razširil še na njivo, ponoči pa je zagorelo še v montažni hali.

PGD Gornja Radgona
Nočni požar v montažni hali.

V prvem primeru se je požar od balirke, ki je bila priklopljena na kmetijski traktor, razširil še na njivo, kjer je zgorela slama in strnišče. Po prvih ugotovitvah je do požara predvidoma prišlo zaradi trenja ležaja na balirki in s tem do pregretja ter posledično do samovžiga. Požar so pogasili gasilci. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 45.000 evrov škode, so danes sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Danes ob dveh ponoči pa so policiste obvestili še o požaru v montažni hali podjetja v Gornji Radgoni. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je do požara prišlo zaradi toplotnega preboja kovinskega dimnika na leseni del kritine, točneje na mestu prehoda dimnika skozi streho. Zaradi požara je po nestrokovni oceni nastalo od 30.000 do 50.000 evrov škode. Po prvih ugotovitvah je policija izključila tujo krivdo, sledi še poročilo na okrožno državno tožilstvo, so dodali na policiji.