Preiskava

FOTO: Našli klet Nemca, ki je glavni osumljenec v primeru izginotja Madeleine McCann

R.T.
30. 7. 2020, 10.03
Posodobljeno: 30. 7. 2020, 10.06
Deli članek:

Tam je živel "na črno", nekdanjemu prijatelju pa zaupal, da si želi kleti, kot jo je imel Fritzl.

Profimedia
Preiskava parcele

V torek se je nad parcelo v okolici nemškega Hannovra zgrnila truma policistov. Rili so bagri, vohali psi – tam je nekoč živel Christian Brueckner, ki je osumljen, da je povezan z izginotjem Madeleine McCann. Ta je leta 2007, ko je štela le tri leta, izginila iz portugalskega kraja Praia da Luz.

Še danes

Preiskovalci so na parceli, kjer je do leta 2007 oziroma 2008 stala stavba, našli klet. Ko so stavbo podrli, kleti niso zapolnili, kar pomeni, da je morda ostala nedotaknjena. 

Profimedia
Preiskava parcele

Dva dni so policisti odstranjevali gradbeni material, medtem ko so psi iskali človeške ostanke. V sredo so z vrtička odnesli več večjih modrih vreč. 

43-letni Brueckner naj bi tam živel leta 2007. Sosedje se spominjajo, da je načrtoval povratek v južno Evropo. Prejšnji mesec je eden od njegovih nekdanjih prijateljev razkril, da mu je osumljenec zaupal, da ima klet, ki si jo želi urediti, kot si jo je zloglasni Avstrijec Josef Fritzl. 

Profimedia
Preiskava parcele

Po poročanju lokalnih medijev naj bi se preiskava parcele zaključila danes. Preiskovalci sicer niso razkrili, kaj iščejo. 

Brueckner je osumljen, da je Maddie po tistem, ko je izginila, umoril. Na parceli je »na črno« živel eno leto. Trenutno je v zaporu v Kielu, kamor so ga strpali zaradi razpečevanja prepovedane droge.