izgubil tožbo

Popovičeva mama je Mandariću slab milijon vrnila v spalnici

S.S.
28. 7. 2020, 20.00
Deli članek:

Sodnica Darja Morelj je zavrnila zahtevek Milana Mandarića, da bi mu morala Solza Popovič vrniti 950.000 evrov, kolikor naj bi ji Mandarić posodil. Mandarić se bo pritožil, tako da primer še ni pravnomočno končan.

STA
Ameriško-srbski poslovnež Milan Mandarić je sicer že pred časom napovedal »izhodno strategijo iz Slovenije«. Toncity mu je maja letos uspelo prodati, še naprej pa neuspešno prodaja NK Olimpija.

Ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić je leta 2007 Solzi Popovič, mami nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča, nakazal skoraj milijon evrov, pri čemer je ta na sodišču zatrdila, da naj bi znesek takoj po podpisu pogodbe vrnila v gotovini, in to kar v domači spalnici, kar pa so med dokaznim postopkom potrdili samo njeni družinski člani.

»Ukradla ga nisem. Z možem sva ga pošteno zaslužila, poglejte moje roke. In pošteno sem ga izročila Mandariću v veri, da je tudi on pošten. Pa sem ugotovila, da je pošten lopov, nič drugega,« je Popovičeva poudarila novembra lani na sodišču. »Bil je starejši gospod, uglajen, svetovljan, mislili smo, da bo pomagal celotnemu kraju. Z njim se je o vsem dogovarjal moj sin, jaz sem samo naredila, kar mi je naročil. Jaz zaupam sinu,« je še pojasnila.

Sinovemu prijatelju priskočila na pomoč

Po njenih besedah je takrat družina Popovič priskočila na pomoč Mandariću, sicer družinskemu prijatelju, ki je potreboval denar za nakup zemljišča v Kopru, na katerem je načrtoval poslovno-stanovanjski objekt Toncity. Mandarić in Solza Popovič sta namreč podpisala predpogodbo za nakup prostorov Casinoja, Porta in Snack bara v Žusterni, na podlagi katere je Mandarić nato Popovičevi nakazal 950.000 evrov are.

Petstotaki, speti z gumicami ...

»Sin ga je pripeljal k meni in s hčerko sva pripravili denar, 19 paketov, vse po 500 evrov, spetih z elastikami. Izročila sem mu ga, on pa meni to izjavo, ki sem jo takoj zatem izročila sinu. To je vse, kar vem, in to je resnica,« je pojasnila. In od kod natančno Popovičevi skoraj milijon v gotovini? S svojim že pokojnim partnerjem sta ga po njenih navedbah privarčevala od obrti, ki sta jo začela že leta 1954. »Samo v Srbiji je imel moj oče deset podjetij. Tega denarja ni nikoli nesla na banko,« je na sodišču denimo pričal njen sin Boris Popovič.

Mandarić o scenariju Al Caponeja

Mandarić je sicer na navedbe Popovičeve, da mu je denar vrnila še isti dan, pripomnil, da je to scenarij Al Caponeja. »Zakaj bi nekdo prosil za denar, če bi mi ga takoj vrnil? To je smešno,« se je spraševal. Na vprašanje, zakaj je dan pred nakazilom podpisal listino, da mu je denar vrnila, pa je odgovoril, da je verjel, da mu bodo Popoviči denar vrnili hitro, in ker je moral poslovno v Veliko Britanijo. »Morda je bilo malo naivno ...« Na sodbo se bo Mandarić zagotovo pritožil, tako da se bodo s primerom ukvarjali še višji sodniki.

Bobo
Odnos med družino Borisa Popoviča in Milanom Mandarićem je iz prijateljskega prešel v sovražnega.