Neposlušna

Vozila je v napačno smer po avtocesti, nato bežala pred policisti, trčila v več vozil

B.K.
28. 7. 2020, 11.01
Posodobljeno: 28. 7. 2020, 11.06
Deli članek:

Italijanska voznica je med nespretnim begom poškodovla dve policijski vozili.

Nikola Miljković / M24
Fotografija je simbolična.

Gorenjski policisti so ponoči obravnavali italijansko voznico osebnega avtomobila, ki je od Karavank proti Lipcam vozila v napačno smer.

Nepravilno vožnjo so zaznali v nadzornem centru DARS in obvestili prometne policiste, ki so voznico ustavili pri galeriji Moste. Ob zagotovljenih pogojih za varnost drugih udeležencev so ji omogočili, da je vozilo obrnila v pravo smer.

Ko se je voznica obrnila, so jo policisti pričeli spremljati, saj bi se morala ustaviti pri bližnjem počivališču Lipce, kjer bi policisti morali nadaljevati s postopkom. A Italijanka je dogovor ignorirala in se odpeljala naprej. Med begom ni več upoštevala znakov policistov, ki so jo ustavljali. Na Hrušici je voznica med ustavljanjem poškodovala dve policijski vozili in osebni avtomobil naključnega udeleženca. K sreči ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je materialna škoda.

Voznica ni bila pod vplivom alkohola ali drog. Zaradi vožnje v napačno smer je bila kaznovana z globo 1.200 eurov in s sankcijo 18 kazenskih točk, zaradi preprečitve uradnega dejanja pa je bila proti njej vložena kazenska ovadba.