V Bačvicah

15-letnik, ki si je pri skoku na glavo zlomil hrbtenico, priključen na respirator. Prijatelji so mu rekli, naj ne skoči, ni jim prisluhnil

R.T.
27. 7. 2020, 15.06
Posodobljeno: 1. 12. 2023, 10.01
Deli članek:

Prijatelji so mu govorili, naj tega ne počne, ni jim prisluhnil.

Profimedia
Nesreča se je zgodila na priljubljeni plaži.

Spomnimo:

Mlad fant (15) se je v nedeljo popoldne (hrvaške policiste so o nesreči obvestili okoli 17. ure) huje poškodoval na splitski plaži Bačvice. 15-letnik je skočil na glavo v plitvino in si pri tem zlomil vratno hrbtenico. Na pomoč je prihitel moški in 15-letnika, ki je lebdel na vodi, obrnil, da se ne bi utopil.

Sedaj so znane tudi podrobnosti hude nesreče. Hrvaški portal 24sata poroča, da je 15-letnik iz Dugopolja, ki se nahaja v okolici Splita, s prijatelji v Bačvice prišel okoli 15. ure. Dve uri kasneje naj bi se odločil za skok. Prijatelji so mu govorili, naj tega ne počne, ni jim prisluhnil. Skočil je in z glavo udaril ob dno. Pri tem je ostal brez zavesti. 

Fanta so že včeraj operirali, sedaj je priključen na respirator. 

Čeprav nekateri mediji poročajo, da je skočil v morje z betonskega dela obale pred nočnim barom, kjer globina morja znaša le meter in pol, pa Dalmacija portal poroča, da je omenjeni bar zaprt ter da je znano le to, da je skočil s podesta ter da je na tem delu v morju več skal.