JAGODNI IZBOR

Vojska »okradla« muzejsko letalo

S.S.
27. 7. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Bobo
Fotografija je simbolična.

10 Na Stanetovi ulici v Celju so policisti obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša smuči, lestev in eno pnevmatiko.

9 Z osebnega avtomobila, parkiranega pri pokopališču v Šempetru v Savinjski dolini, je neznanec ukradel vse štiri pnevmatike s platišči. Lastnico je avto pričakal na lesenih podstavkih.

8 Pomurski policisti so zaradi zatajitve kazensko ovadili 41-letnega Nizozemca, ki so mu med postopkom na avtocesti pri Turnišču zaplenili avtomobil znamke Lamborghini, ukraden v Nemčiji. Limuzino, vredno 300 tisoč evrov, je Nizozemec najel, policisti pa ga bodo po zaključenih postopkih vrnili lastniku.

7 V lokalu v Žusterni je bil pridržan 45-letnik, ki je pijan vsemu živemu psoval mater. Ker se ni pomiril niti ob prihodu patrulje, se je potem treznil na postaji. Odpuščen je bil s plačilnim nalogom.

6 V Velenju so policisti obravnavali vlom v prostore gasilskega doma. Gasilci pogrešajo kosilnico.

5 V Laškem, Žalcu in Celju je neznani storilec pri vplačevanju loterije zaposlene »nategnil« za 150 evrov »po glavi«.

4 Primorski policisti so dobili prijavo, da je v zabaviščni park v Portorožu prišla večja skupina Romov, ki naj bi nato začela razbijati inventar in napadati druge goste. Na kraju dejanja so policisti našli ekipo iz Dolenjske, ki je povedala, da jih je »napadla druga skupina, nato pa so se razbežali«. Razlogov za konflikt »Dolenjci« niso hoteli navesti. Policija nadaljuje zbiranje obvestil v smeri storitve kaznivega dejanja nasilništva.

3 Na Otočcu je neznanec vlomil v parkiran avtomobil. Iz torbice, ki jo je oškodovanka odložila na zadnji sedež, je odtujil kovanec za dva evra, z vlomom pa povzročil za približno 500 evrov škode.

2 Ljubljanski policisti so izsledili 34-letnega domačina, ki se je konec februarja na spletubahal z videoposnetki divjanja z avtom po ljubljanskih ulicah in obvoznici. Snemal je njegov prav tako brihten sopotnik, 34-letnik pa je vozil tudi v nasprotno smer, v rumeno na semaforju, prehiteval po odstavnem pasu ... Kršitelja so oglobili s 3110 evri, prejel pa je tudi 30 kazenskih točk.

1 V sredo je mariborska policijska uprava poročala, da so neznanci na letališču v Moškanjcih pri Ptuju prerezali obe ključavnici na muzejskem vojaškem letalu Utva 66, ki je nekoč prevažalo padalce. Iz njega naj bi ukradli komplet levih in desnih instrumentov, odmontirali in odnesli zadnja dvižna vrata letala ter levo in desno aerodinamično oblogo podvozja in povzročili za okoli 15 tisoč evrov škode. Tatvino je prijavil vzdrževalec letala, pozneje pa se je izkazalo, da so bili »tatovi« predstavniki Slovenske vojske, ki so rezervne dele odpeljali s soglasjem Aerokluba Ptuj, da bi letalo restavrirali.