Iščejo še deset divjakov

FOTO: "Ljubitelji glasne glasbe" v Kerinovem Grmu s kamenjem in steklenicami obmetavali policiste

C.E.
23. 7. 2020, 13.16
Posodobljeno: 23. 7. 2020, 13.28
Deli članek:

Prebivalce Kerinovega Grma, vsem znanega naselja v občini Krško, je včeraj zvečer motilo, da njihov sosed glasno navija glasbo.

PU Novo mesto
Rezultat metanja kamenjev in steklenic.

Ko so nekaj po 22. ure prišli policisti na kraj, so ugotovili, da je bil ljubitelj pretirano glasne glasbe mladoletnik. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Minila je ura in spet so policisti prejeli več klicev. Spet so se prebivalci istega naselja pritoževali čez glasno glasbo. Tokrat so nadležnemu mladcu zasegli zvočnik in mu tako onemogočili, da še moti sosede.

Mladenič in njegovi kolegi so se uprli. Poskušali so preprečiti zaseg zvočnika. V policiste in policijska vozila so metali kamenje, steklenice in druge predmeta. Dva avta so tudi uspeli poškodovati.

Šale je bilo konec. Policisti so zoper kršitelje uporabili »telesno silo« in »plinski razpršilec«.

PU Novo mesto
Poškodovano policijsko vozilo.

Iskanje udeleženih

Rezime: trije razboriteži so v policijskem postopku. Zoper 15-letnika, ki je glasno navijal glasbi, in 20-letnico bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja »preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi«. 42-letnega osumljenca, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru, bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja »napada na uradno osebo«.

Ker je bilo v napad na policiste vpletenih še več oseb, kriminalisti »z intenzivno preiskavo in ugotavljajo identiteto še desetih osumljencev kaznivega  dejanja napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti,« so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

PU Novo mesto
Poškodovano policijsko vozilo.