V preiskavi zaradi novih napadov

Morilec policista Samo Tadin zblaznel, ko so mu odvzeli računalnik in prepovedali stik z mediji

S.S.
21. 7. 2020, 20.54
Deli članek:

Razvpiti Samo Tadin, ki zaradi umora policista prestaja 30-letno zaporno kazen, se je spet znašel v sodni preiskavi zaradi napadov na dva pravosodna policista.

STA
Tadin si je avgusta lani na grbo nakopal še dva incidenta s pravosodnimi policisti.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so te dni začeli preiskavo zoper Sama Tadina zaradi dveh očitkov napada na uradno osebo.

»Sporočam, da Okrožno sodišče v Ljubljani vodi zoper mene preiskavo. Če pridete, si boste od mojega zagovornika Marka Štamcarja lahko fotografirali zahtevo tožilke Katjuše Čeferin za preiskavo,« je pisal medijem.

V enem mesecu dvakrat zblaznel

Tadin, ki kot rečeno prestaja najvišjo možno kazen za umor, 30 let zapora, naj bi 1. avgusta lani v priporu na Povšetovi napadel in grozil več pravosodnim policistom, ki so, oblečeni v zaščitno opremo, vstopili v njegovo sobo z namenom, da mu odvzamejo računalnik, potrdila, da so mu ga zaplenili, pa ni hotel podpisati. Drugi incident si je Tadin v istem zavodu privoščil 29. avgusta lani. Takrat ga je strokovna delavka soočila z odločitvijo glede stika z mediji, ki ni bila ugodna zanj, on pa je pristopil do pravosodnega policista in se zadrl nanj: »Da mi več ne vstopate v sobo, razen z oklepom! Vedite, da zadeve od zadnjič še niso razčiščene.«

Prijavil masaker in počakal v zasedi

Spomnimo: Tadin je 4. junija 2015 na intervencijsko številko prijavil, da bo na Igu, kjer stanujejo starši njegove nekdanje partnerice, naredil masaker. Iz Ljubljane so na kraj napotili več patrulj, med njimi je bila prva s Policijske postaje Vič. Tadin je v zasedi počakal patruljo, z daljnogledom je opazoval cesto, in ko je zagledal policijsko octavio, je sedel v najeto astro ter pohodil plin. V silovitem čelnem trčenju je življenje izgubil viški policist Igor Mauser, njegov kolega v patrulji začuda in na srečo ni bil poškodovan, Tadin pa je moril iz maščevanja, saj so mu policisti dva dneva pred dogodkom izrekli prepoved približevanja nekdanji partnerici. Obsodba je postala pravnomočna junija 2016.