Kdo je umoril sina zvezne sodnice?

FOTO: »Smrt mi je na ramo položila svojo roko [...] nič v življenju ni več pomembno,« je zapisal morilec

S.R.
21. 7. 2020, 10.19
Deli članek:

Znano je, kdo je v nedeljo v ameriški zvezni državi New Jersey umoril 20-letnega sina zvezne sodnice in na operacijsko mizo poslal njenega soproga. Goreč nasprotnik feminizma in borec za pravice moških si je sodil sam.

Reuters
Kraj, kjer so našli Hollanderjevo truplo.

Spomnimo, v nedeljo je na vrata zvezne sodnice Esther Salas v North Brunswicku potrkal moški, oblečen v dostavljavca. Vrata sta odprla njen 20-letni sin Daniel ter njen soprog in odvetnik Mark Anderl. Odjeknili so streli, pri čemer se je Daniel zgrudil mrtev, Mark pa je pristal na operacijski mizi in napad preživel. Zdaj je znano, kdo je storil grozodejstvo. Po dejanju si je domnevno sodil sam, njegovo truplo pa naj bi našli v bližini kraja Liberty približno 200 kilometrov od kraja zločina. 

GoFundMe
Roy Den Hollander

Ameriški mediji poročajo, da gre za odvetnika in gorečega »antifeminista« Roya Dena Hollanderja. »Zdaj je čas, da se vsi dobri možje borijo za svoje pravice, preden ostanejo brez njih,« je na svojem spletišču zapisal samooklicani antifeminist, ki je med vsemi svojimi dejavnostmi predvsem rad vlagal tožbe in na spletu objavljal svoje traktate. Znan je bil denimo po tem, da je tožil nočne lokale na območju Manhattna, ki so ženskam nudili popuste pri vstopnini. Obtoževal jih je, da gre za diskriminacijo moških. Z njim naj bi se na zveznem okrožnem sodišču srečala tudi Salasova, ko je v imenu Elizabeth Kyle-Lebell, ki so ji dvakrat zavrnili registracijo v sistem za vojaško obveznost (Selective Service System), torej nabor bojno pripravljenih državljanov, ki jih lahko vpokličejo v času vojnega stanja, izpodbijal pravilo, da se lahko v ta sistem registrirajo samo moški. Hollander je glede Salasove nekdaj zapisal, da gre za »leno in nesposobno latinskoameriško sodnico, ki jo je nastavil Obama.«

Reuters
Domovanje Salasove je postalo kraj zločina.

Sprožilec naj bi bila ločitev

Svoj križarski pohod proti feministkam je po lastnih besedah začel po srditi ločitveni vojni z nekdanjo soprogo, s katero sta se konec devetdesetih leti prejšnjega stoletja poročila v Rusiji. Po poročanju NBC news naj bi nekdaj zapisal, kako sanjari o posilstvu sodnice, ki je razsojala v primeru njune razveze. Na vrtičku teh izkušenj je zrasla tudi njegova jeza do feministk in zakonov, ki priviligirajo ženske, je že leta 2008 poročal The New York Times. 

Hollander je leta 2016 zaradi pristranskega poročanja o takratnem predsedniškem kandidatu Donaldu Trumpu vložil tožbo zoper novinarje televizijskih hiš NBC News, ABC News, CNN, PBS News Hour, The New York Times in The Washington Post. 

Bolezen? 

Kot je sam zapisal na svojem spletišču, so mu pred dvema letoma postavili diagnozo melanoma, najbolj napadalne vrste kožnega raka, danes poroča BBC. »Smrt mi je na ramo položila svojo roko [...] nič v življenju ni več pomembno. Edina težava življenja, ki je predolgo živelo pod feminacistično vlado, je ta, da ima moški na koncu toliko sovražnikov, da se ne more maščevati vsem,« je nekdaj zapisal Hollander.