nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje

Inšpektorji bodo preverjali tudi, ali se v javnem prometu zaščitni ukrepi upoštevajo

A.S./STA
15. 7. 2020, 13.03
Posodobljeno: 15. 7. 2020, 13.03
Deli članek:

Inšpektorat RS za infrastrukturo bo povečal nadzor na področju prometa v skladu z zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije novega koronavirusa, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

Bobo
Povečan nadzor čaka izvajalce javnega prevoza, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov.

Povečan nadzor se bo med drugim izvajal na področjih izvajanja javnega prevoza potnikov, storitev šol vožnje ter tehničnih pregledih.

Ob že tako povečanem nadzoru zdravstvene inšpekcije bodo akcijo poostrenega nadzora prometa inšpektorji izvajali s poudarkom na preverjanju doslednega izvajanja priporočil NIJZ, med katerimi so v prvi vrsti predpisani higienski ukrepi, kot sta nošenje mask in zagotavljanje ustrezne razdalje med posamezniki, so sporočili iz ministrstva.

Povečan nadzor čaka izvajalce javnega prevoza, prevoza potnikov z žičniškimi napravami, izvajanja storitev šol vožnje in organizacij za usposabljanje voznikov. Pod drobnogledom bodo tudi izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil oziroma dela v tahografskih delavnicah po Sloveniji, so še dodali.

"Akcija bo prispevala k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov, povečani ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov in nenazadnje boljšem preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom," so izpostavili v izjavi za javnost.