Motiv?

FOTO in VIDEO: Na Norveškem moški zabodel več žensk, ena žrtev poškodbam podlegla

A.S.
15. 7. 2020, 09.07
Posodobljeno: 15. 7. 2020, 14.19
Deli članek:

Norveška policija je sporočila, da so prijeli osumljenca, potem ko je ta v mestu Sarpsborg, ki se nahaja južno od Osla, zabodel več žensk. Ena žrtev je poškodbam podlegla.

Zajem zaslonske slike
Eni od žrtev ni bilo pomoči.

Včeraj so nekaj minut pred polnočjo norveški policisti na twitterju objavili, da so prejeli obvestila, da je na več lokacijah v mestu Srapsborg nekdo zabodel več ljudi. Prebivalce mesta, ki se nahaja 70 kilometrov južno od Osla, so prosili, da ostanejo v svojih domovih. Osumljenca so prijeli na enem od naslovov v središču mesta. 

Kasneje so sporočili, da so žrtve tri ženske: ena je preminila (stara naj bi bila okoli 50 let), druga je hudo poškodovana, tretja pa jo je odnesla z lažjimi poškodbami. 

Po prvih ugotovitvah policije je napadalec deloval na lastno pest in je stari znanec policije, poznal naj bi dve napadeni ženski. Motiv za napade ni znan,trenutno pa policija preiskuje, ali bi lahko bil dejavnik za napad njegovo duševno zdravje.

Napad je za lokalni časopis Srapsborg Arbeiderblad opisal soprog ene od žrtev in povedal, da je osumljenec potrkal na vrata njihovega doma. "Gledali smo televizijo, ko sem slišal močno trkanje. Ko sem odprl, me je skušal zabosti," je povedal mož. Napadalec je nato vstopil in žensko porezal po roki.