Kot nam je povedal njegov oče Danijel Kovačič, sta se 15-letni V. K. in njegov brat po naselju vozila z električnima skirojema, kar je očitno zmotilo enega od prebivalcev naselja. »M. B. je začel teči za njima in groziti, da ju bo pretepel. Sin mi je prišel to povedat. S tem človekom nisem imel nikoli težav in sem ga šel vprašat, kaj je narobe,« pripoveduje Danijel. 

Danijel je k sosedu odšel v družbi sina in žene, tam pa se je vnel prepir oz. pretep. »Začeli so nas tepsti. Kakih sedem ali osem ljudi se je spravilo na nas. M. B. je sina s sekirico udaril po glavi, pretepli so tudi mene in ženo,« pravi Danijel in pokaže nekaj ran, modric in bušk. Pravi, da ne ve, zakaj so jih napadli, da pa je v Žabjaku ogromno droge. 

Hudo poškodovanega sina je Danijel odpeljal na novomeško urgenco, od koder so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Po prvih informacijah so mladoletnikove poškodbe glave zelo resne.

Danijel Kovačič
Dolenjski list
Danijel Kovačič

V smrtni nevarnosti

Dogodek so potrdili tudi pri PU Novo mesto, kjer so dejali, da je mladoletnika s sekiro napadel 38 letni moški. Fant naj bi se po zadnjih podatkih še vedno boril za življenje. 38-letnika so pridržali, policisti in kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo, primer pa zaenkrat obravnavajo kot kaznivo dejanje povzročitve posebno hude telesne poškodbe.

Kot so nadalje pojasnili novomeški policisti, kazenski zakonik določa, da »kdor koga tako hudo telesno poškoduje ali mu prizadene tako hudo škodo na zdravju, da je bilo zaradi tega v nevarnosti življenje poškodovanca, ali je uničen ali za vselej in zelo oslabljen pomemben del njegovega telesa ali pomemben organ ali je postal poškodovani zaradi tega za vselej nezmožen za vsakršno delo ali je ostal skažen ali mu je bilo za vselej hudo okvarjeno zdravje, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.«