Več kot dva promila

Slovenska voznica na Hrvaškem drago plačala za svoja dejanja

J.P./STA
13. 7. 2020, 17.34
Posodobljeno: 13. 7. 2020, 22.34
Deli članek:

Hrvaški policisti so v nedeljo v Omišlju na otoku Krku ustavili 41-letno slovensko državljanko med nepravilnim prehitevanjem kolone vozil. Slovenka ni imela vozniškega dovoljenja in je žalila policiste, izmerili pa so ji nekaj manj kot 2,1 promila alkohola v krvi. Sodnik za prekrške ji je prisodil 10.600 kun (1400 evrov) kazni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Slovenko je policija ujela, medtem ko je minuli konec tedna v primorsko-goranski županiji izvajala okrepljen nadzor prometa z namenom preprečevanja prometnih nesreč. Od petka do nedelje so zabeležili več kot 300 prometnih prekrškov.

Zaradi alkohola so testirali 178 voznikov, največjo koncentracijo alkohola v krvi (2,07 promila) pa so ugotovili prav pri omenjeni 41-letni slovenski voznici, ki so jo ustavili v Omišlju nekaj po 19. uri. Z osebnim vozilom znamke nissan juke slovenskih registracijskih oznak je nepravilno prehitevala kolono vozil, je sporočila policijska uprava s sedežem na Reki.

Kot so dodali, pri sebi ni imela vozniškega dovoljenje ter je žalila policiste, ki so opravljali svoje delo. Pridržali so jo na policijski postaji, po končanem postopku pa tudi ovadili sodniku za prekrške. Zaradi več prekrškov mora plačati 1400 evrov kazni, tri mesece pa ne bo mogla upravljati z vozili na Hrvaškem, so še objavili na spletni strani primorsko-goranske policijske uprave.