Ni izplavala

FOTO: Potapljači tipajo za igralkinim truplom

J.P.
10. 7. 2020, 09.17
Posodobljeno: 10. 7. 2020, 09.25
Deli članek:

V motnih vodah so njihove oči domala neuporabne.

Profimedia
Iskalna akcija

Oblasti domnevajo, da je pogrešana ameriška igralka Naya Rivera mrtva, potem ko so v sredo popoldne na plovilu, ki ga je najela na kalifornijskem jezeru Piru, našli le njenega štiriletnega sina. Vse kaže, da se je 33-letnica, ki je zaigrala v seriji Glee, utopila.

Znakov kaznivega dejanja zaenkrat ni. Včerajšnja iskalna akcija ni obrodila sadov, nadaljuje se danes. Potapljačem delo otežujejo motne vode, tako da se pri iskanju bolj kot na vid zanašajo na dotik.

Profimedia
Naya Rivera

Brez rešilnega jopiča?

Truplo iščejo tudi z za to posebej izurjenimi psi. 

Sina Joseyja Hollisa Dorseyja so na krovu plovila našli spečega. Odnesel jo je brez poškodb. Preiskovalcem je povedal, da sta z mamo plavala, a da se ni vrnila na plovilo. On je nosil rešilni jopič, tistega za odrasle so preiskovalci našli na plovilu. Fantov oče je igralec Ryan Dorsey, s pogrešano sta se ločila leta 2018. Skrbništvo nad sinom si delita.

Rivero išče več kot 100 ljudi, pomagali si bodo tudi s tehnologijo podobno sonarju. V zraku so helikopterji, na vodi približno pol ducata plovil, pod gladino več skupin potapljačev. Pri iskanju se osredotočajo na severni del jezera.

Zaradi bujnega rastja pod vodo, v katerega se je mogoče zlahka zaplesti, je iskanje za potapljače še posebej nevarno.