Tragedija pri Gradcu

21-letnica mrtva obležala pod skalo, še ena ženska zgrmela v ledeno reko, po kateri so plavali nahrbtniki drugih pohodnikov

S.R.
8. 7. 2020, 18.35
Posodobljeno: 8. 7. 2020, 18.41
Deli članek:

V današnji nesreči severno od Gradca sta umrli dve ženski, še osem pohodnikov je utrpelo poškodbe.

Profimedia
Tragedija se je pripetila v soteski Bärenschützklamm.

Na območju soteske Bärenschützklamm približno 40 kilometrov od Gradca se je danes trlo veliko število reševalcev, pomoč pa je prispela tudi v obliki štirih helikopterjev. Na skupino pohodnikov se je namreč odkrušilo več skal, ob tem se je zrušila tudi lesena brv, v reki Mixnitzbach pa je bilo videti plavati več nahrbtnikov. Časnik Kronenzeitung poroča, da je ena od skal padla neposredno na 21-letno Avstrijko iz Gradca, ki je bila na mestu mrtva. Umrla je tudi 50-letna Madžarka, ki je v reko zgrmela skupaj s porušenim mostom. Hude poškodbe naj bi staknila še ena pohodnica, medtem ko naj bi jo ostali odnesli z odrgninami. 

Tragedija se je po navedbah vodje gorskih reševalcev Michaela Miggitscha pripetila na mestu, kjer se turisti običajno fotografirajo. Nad slapom je namreč ob skalovju speljana pot z lesenimi brvmi. Ta sicer ne vodi nikamor naprej, a velja za priljubljeno točko za pohodnike. Sicer pa gre za zelo težko dostopen teren, zaradi česar so se morali reševalci v globine soteske, ki jo je urezala reka Mixnitzbach, spustiti z vrvmi. Truplo 50-letnice so nato izvlekli iz še vedno ledeno mrzle reke, še poroča časnik.