Ni mu bilo pomoči

Dvakratni svetovni prvak umrl med potapljanjem

L.K./STA
8. 7. 2020, 13.13
Posodobljeno: 8. 7. 2020, 13.18
Deli članek:

Med podvodnim ribolovom je umrl dvakratni svetovni prvak v deskarskem krosu ter avstralski zastavanoša na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 Alex Pullin.

Profimedia
Alex Pullin

Alex Chumpy Pullin je bil nosilec dveh zlatih kolajn s svetovnih prvenstev v disciplini deskanja na snegu kros, zlat je bil na SP 2011 v La Molini in na SP 2013 v Stonehamu. Srebro v deskarskem krosu je leta 2016 osvojil na zimskih igrah X v Aspnu. Na SP leta 2017 v Sierra Nevadi je bil tretji.

Policija zvezne države Queensland je sporočila, da je moški v sredo zjutraj plaval na umetnem grebenu ob Palm Beachu, na znameniti "zlati obali" Gold Coast, ko naj bi izgubil zavest, ko je bil v vodi.

Moškega je na oceanskem dnu našel drug potapljač, ki je poklical pomoč. Pripadniki reševalne službe so ga izvlekli na obalo in poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je moškega oživljala, a neuspešno.

32-letni Pullin je bil znan kot navdušenec nad podvodnim ribolovom, potapljal se je na vdih ter lovil ribe s puško brez kisikove bombe, bil je tudi navdušen deskar na valovih. Na instagramu je redno objavljal fotografije s svojih potopov. Avstralska policija smrt obravnava kot nesrečo.

Tekmoval je v svetovnem pokalu v deskarskem krosu, Avstralijo pa je zastopal tudi na zimskih OI leta 2010 v Vancouvru, 2014 v Sočiju in 2018 v Pyeongchangu.