Tiohotapci pobegnili

VIDEO in FOTO: Na avtocesti zagorelo letalo, v bližini obstal tovornjak, poln kokaina

R.T.
6. 7. 2020, 18.38
Deli članek:

Na mehiški avtocesti je v plamenih končalo letalo, ki naj bi prevažalo droge. V bližini so izsledili tudi tovornjak, poln kokaina.

Reuters
Letalo na mehiški avtocesti.

Na avtocesti na mehiškem polotoku Jukatan so včeraj naleteli na letalo, ki je takoj po pristanku končalo v plamenih. Po navedbah mehiške vojske je letalo, s katerim naj bi v državo prepeljali več sto kilogramov kokaina, prispelo iz Južne Amerike. V bližini so namreč našli tudi tovornjak, v katerem se je nahajalo več paketov, pri čemer je vsak tehtal približno 30 kilogramov. Skupaj so zasegli približno 390 kilogramov kokaina. Domnevajo, da so drogo v Mehiko prepeljali z uničenim letalom. Viri iz vojske so še sporočili, da vrednost kokaina ocenjujejo na več kot 4,3 milijona evrov, kar da pomeni velik udarec za kriminalne organizacije, poroča britanski Independent. 

Po navedbah obramnega ministrstva so pristojni organi nezakonit vstop v zračni prostor pravočasno zaznali, zato so na lov za letalom poslali vojaška lovca. Ko je vojska prispela do kraja pristanka na avtocesti, je letalo iz Južne Amerike že gorelo. Zaenkrat pe ni povsem jasno, zakaj je letalo pristalo. Lahko bi šlo za zasilni pristanek, a bolj verjetna možnost je ta, da so tihotapci izvedeli, da imajo za petami mehiško vojsko. Da bi zabrisali sledi, so ga bržkone nato zažgali sami, še prej pa drogo pretovorili v tovorno vozilo. V akciji sicer niso aretirali nobene osebe.

Reuters
Letalo na mehiški avtocesti.