JAGODNI IZBOR

Tatovi s plenom vred obtičali na travniku

S.S.
6. 7. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Med hišno preiskavo pri osumljencu iz okolice Trebnjega so policisti osumljencu zasegli tudi buzdovan.

10 V kampu Adria v Ankaranu so policisti posredovali zaradi 37-letnika iz Radovljice, ki je vpil in se hotel pretepati. Ker se ni pomiril niti ob prihodu patrulje, so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.

9 V Domžalah je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša gotovino in šest parov smuči. Škode je za več tisoč evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Ljubljanski policisti so za Bežigradom obravnavali vlom v avtomat s pijačo. Neznanec je z rovarjenjem povzročil za 100 evrov škode.

6 Med hišno preiskavo pri osumljencu iz okolice Trebnjega so policisti zasegli ročni raketomet, zračno puško, predelano za malokalibrske naboje, naboje različnih kalibrov, dele orožja in buzdovan. Na vrtu so našli tudi sedem sadik prepovedane konoplje in manjšo količino že posušenih rastlinskih delcev. Sledijo prekrškovni postopki in kazenska ovadba.

5 V Luciji je neznani storilec iz čolna, privezanega v kanalu Fazan, ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

4 V Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali tatvino različnih parfumov v vrednosti 1500 evrov. Kaznivega dejanja je osumljen 37-letnik, zoper katerega bo podana kazenska ovadba.

3 Brežiški policisti so bili obveščeni o nevarni vožnji traktorista, ki je v Kapelah med vožnjo raztresal bale sena in vijugal po cestišču. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da 63-letnik vozi neregistriran traktor, pa tudi za volan je sedel pijan (0,63 mg/l). Zaradi serije kršitev so mu izdali plačilni nalog.

2 Novomeški policisti so posredovali zaradi preglasne glasbe, ki jo je predvajal 51-letnik. Možakar se ni pomiril niti po prihodu patrulje na kraj, na opozorila se je požvižgal in s kršitvijo nadaljeval. Ker ni šlo drugače, so mu »akustično napravo« zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Med intervencijo pa so policisti kršitelju zasegli še devet sadik prepovedane konoplje, za kar bo prav tako kaznovan.

1 V okolici Zreč je voznik kombija obtičal na travniku. Policisti so ugotovili, da so se v vozilu nahajali trije državljani Madžarske, ki so pred tem izvršili tatvino hladilnika tovornega vozila. Sledi jim kazenska ovadba.