Spomnimo, 26. junija smo poročali, da je neznanec v središču Ljubljane prerezal pnevmatike na najmanj 46 parkiranih vozilih. V naslednjih dneh je rezal tudi na območju Most in Viča. Ljubljanski policisti so zlikovca zdaj odkrili.

Kot so pojasnili danes, so ugotovili, da je dejanja osumljen 26-letni državljan Ukrajine s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Pa motiv? Policisti menijo, da je šlo za golo objetnost, točnih vzgibov za ravnanje pa trenutno še ne poznajo. Zaradi storitve kar 66 dejanj poškodovanja tuje lastnine so ga danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper Ukrajinca odredil pripor. 

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je navedenega dejanja osumljen 26-letni državljan Ukrajine, s stalnim bivališčem v R. Sloveniji. Motiv osumljenca je po do sedaj zbranih podatkih njegova objestnost, točni vzgibi za ta dejanja pa niso poznani. Policisti so še dodali, da rezanje gum v nobenem primeru ni bilo povezano z aktualnimi shodi na območju Ljubljane, na kar so namigovali nekateri.