»vidno pretresen«

Po kanalizacijskem sistemu se je smukal gol moški, včeraj so se zaslišali klici na pomoč

S.R.
3. 7. 2020, 09.38
Posodobljeno: 3. 7. 2020, 22.02
Deli članek:

Iz kanalizacije v središču Dulutha so včeraj vendarle izvlekli nagca, ki je vanjo splezal dan pred tem.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prilika o nagcu v mestu Duluth v ameriški zvezni državi Minnesota, ki je v sredo popoldne, po poročanju lokalnih medijev takrat še »domnevno« zlezel v kanalizacijo, pri čemer naj bi bil odet v adamov kostum, se je včeraj izkazala za resnično. Tiskovni predstavnik občine je v sredo namreč sporočil, da naj bi v kanalizacijski sistem v središču mesta zlezel nek neznan moški, ob pokrovu pa naj bi našli njegova odvržena oblačila, zaradi česar so domnevali, da se je v nesnago splazil gol. 

Začela se je razmeroma obsežna iskalna akcija, v okviru katere so »z vso skrbnostjo« preiskali kanalizacijsko podzemlje na širšem območju vstopne točke. Po dveh urah neuspeha so jo zaključili, saj so sklepali, da je nagec že sam našel pot na prostost. Ob tem so priznali, da ni povsem jasno, kdo je ta moški, zakaj je zlezel v kanalizacijo in predvsem, čemu se je pred tem slekel. S temi mislimi so reševalci prizorišče zapustili. Napaka! 

Na kraj so se vrnili včeraj popoldne, ko so prejeli obvestilo, da je mogoče izpod pokrova na enem od kanalizacijskih jaškov slišati klice na pomoč. Pokrov so dvignili gasilci, pod njim pa našli »vidno pretresenega« moškega. Do njega so spustili lestev, po kateri se je povzpel sam. Njegova identiteta ni znana, znano je le, da je pristal v lokalni bolnišnici, kjer se zdravi zaradi podhladitve, poroča časnik Duluth News Tribune. Takšno je sicer njegovo fizično stanje, medtem ko njegovo duševno stanje v tem trenutku ostaja neznanka. Še vedno tudi ni znano, s čim ga je v svoja nedra privabila kanalizacija.