Zapeljala na nasprotni pas

Trčila v kolo z motorjem, na cestišču obležala dva mladoletnika

L.K.
2. 7. 2020, 14.30
Posodobljeno: 2. 7. 2020, 14.34
Deli članek:

Zgodilo se je v ostrem desnem nepreglednem ovinku.

PGD Slovenj Gradec
Nosila sta zaščitni čeladi (fotografija je arhivska).

Včeraj okoli 16. ure sta v naselju Velike Žablje na Ajdovskem trčila osebni avtomobil in kolo z motorjem.

Zapeljala na nasprotno smerno vozišče

41-letna voznica avtomobila je iz omenjenega naselja vozila proti naselju Šmarje, ko je pri eni od stanovanjskih hiš v Velikih Žabljah v ostrem desnem nepreglednem ovinku zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti na kolesu z motorjem pravilno pripeljal mladoletnik s prav tako mladoletno potnico. Avtomobil je s sprednjim levim delom trčil v levi bok kolesa z motorjem – voznik in sopotnica sta padla po vozišču in obležala ob njegovem desnem robu. Zaščitnima čeladama navkljub sta se v nesreči huje poškodovala. Oba so prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Policisti Postaje prometne policije bodo 41-letno voznico kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).

Izkazalo se je tudi, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja (kršitev določil 56. člena Zakona o voznikih). Kolo z motorjem so mu zasegli, prometni policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.