POžar

V Zrečah zagorelo v finski savni, evakuirali 14 težje pokretnih bolnikov

S.R./STA
30. 6. 2020, 07.22
Posodobljeno: 30. 6. 2020, 14.22
Deli članek:

V finski savni v termah Zreče je zagorelo malo pred 22. uro.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Na kraju požara so posredovali gasilci PGD Zreče, Gorenje pri Zrečah in Stranice, ki so območje zavarovali, zaradi zaklenjenih vrat pa so morali v prostore vstopili s silo, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Zaradi močne zadimljenosti so na tem mestu naredili odprtino za prezračevanje, prostore pregledali s termovizijsko kamero in pogasili požar, ki je zajel lesen strop nad savno.

Iz zdravstvenega dela so evakuirali 14 težje pokretnih bolnikov. Te so iz rehabilitacijskega dela prestavili na varno v hotelske sobe.

Kot so za STA danes pojasnili v družbi Unitur, so ob pojavu požara v t. i. Savna vasi Term Zreče nekaj zdraviliških gostov preventivno premestili v drug hotel zaradi vetra, ki je nosil dim proti najbližjemu namestitvenemu objektu. Danes zjutraj so goste že vrnili v njihove sobe v Hotelu Medico. 

V kompleksu ni bilo ne gostov ne zaposlenih

Do neljubega dogodka je prišlo izven delovnega časa termalnega kompleksa, tako da v njem ni bilo ne gostov ne zaposlenih. Tudi sicer je Savna vas v teh dneh zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, ki jih predpisuje Nacionalni inštitut za javno zdravje, zaprta za zunanje obiskovalce, so navedli v Uniturju. 

Po navedbah Policijske uprave Celje pri požaru ni bil nihče poškodovan. Iz PU Celje so pozneje sporočili, da je bil požar posledica napake oziroma najverjetneje stika na elektični napeljavi. Nastalo je za približno 20.000 evrov materialne škode, policisti pa bodo o požaru obvestili okrožno državno tožilstvo v Celju.