JAGODNI IZBOR

Mimo blagajne s petimi salamami, v naglici poškodovala ograjo pred trgovino

S.S.
29. 6. 2020, 21.40
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 V Žalcu je neznani storilec vlomil v gostinski lokal. Pogrešajo žganje in menjalni denar.

9 V Vuhredu je neznani storilec s čolna ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha 25, vreden 1200 evrov.

8 V Cerknici je nekdo vlomil v čebelnjak. Škode je za 200 evrov.

7 V Ljubljani so bile prerezane pnevmatike na najmanj 46 osebnih vozilih, ki so bila parkirana na različnih ulicah v središču mesta.

6 V okolici Ilirske Bistrice so neznanci vlomili v bankomat, vendar jim ni uspelo priti do denarja.

5 Na parkirišču pokopališča v Slovenj Gradcu je nekdo vlomil v osebno vozilo v času, ko je bila lastnica na pogrebu. Ukradel je torbico z denarnico, v kateri so bile plačilne kartice, dokumenti in manjša vsota gotovine.

4 Dolenjski policisti so posredovali v Brezju, kjer so vpleteni med prepirom drug drugemu grozili s puško, za katero se je izkazalo, da je bila ukradena. Policisti so puško zaplenili in vrnili lastniku, 54-letnika, ki se kljub ukazom ni pomiril, ampak je pijan psoval mater vsem povprek, pa vklenili in odpeljali na hladno do streznitve.

3 V Postojni je neznani storilec ukradel električno kolo sistema POSbikes, ki omogoča brezplačno uporabo koles v  mestu. Lopov je občino oškodoval za 2257 evrov.

2 V trgovini na Smrečnikovi ulici v Novem mestu je ženska mimo blagajne in brez plačila odnesla pet salam, nato pa v hudi naglici pred trgovino poškodovala ograjo, ko se je vanjo zaletela pri manevriranju z avtomobilom. Škoda na ograji ni velika, salame pa naj bi bile vredne približno 70 evrov.

1 Voznik osebnega avtomobila je policistom prijavil, da ga je moški ometal s cementnim lepilom. Policisti so zgodbo preverili in ugotovili, da je med vožnjo oškodovanca mimo stanovanjske hiše v Radovici 47-letnik, ki je ometaval hišo, v njegov avto skozi odprto okno zalučal polno zidarsko žlico ometa. Nekaj ga je priletelo še na pokrov motorja.