Beg in lov

Policist na motorju lovil divjaka, ta je zanalašč trčil vanj, a po tleh je padel sam

B.K.
28. 6. 2020, 12.29
Posodobljeno: 28. 6. 2020, 12.34
Deli članek:

Prebivalce Ljubljane je v soboto zjutraj zmotil motorist, ki je divjal po Šiški. Mnogi so poklicali policijo, ki je šla v lov za nepridipravom.

Bobo
Policist na motorju. Fotografija je simbolična.

Voznika je izsledil policist na motorju, ki ga je pričel ustavljati, a se divjak, kljub prižganim modrim lučem in sireni, ni ustavil. Pred policistom je bežal po cesti, pločnikih in travnatih površinah.

Policist ga je dohitel na Plešičevi ulici, se zapeljal vzporedno z njim in ga pozval naj se ustavi. A nepridiprav se ni dal. Sunkovito je zapeljal v levo in trčil v policista.

A kratko je potegnil sam. Zaradi trka je namreč izgubil nadzor nad vozilom in padel po cesti. K sreči jo je odnesel brez večjih poškodb, odklonil pa je tudi zdravniško pomoč.

Policisti so v postopko ugotovili, da je divjak 34-letni ljubljančan, ki je vozil neregistriran in tehnično neizpraven motor brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je namreč pokazal 0,78 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik je nato odklonil strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog.

Izdan mu je bil plačilni nalog, zaseženo mu je bilo motorno kolo, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.