Pogojni odpust

Osumljeni v primeru izginule Maddie morda kmalu spet na prostosti

J.P.
24. 6. 2020, 10.06
Posodobljeno: 24. 6. 2020, 15.08
Deli članek:

Odslužil je dve tretjini zaporne kazni, zato lahko zaprosi za pogojni odpust.

Profimedia
Christian Brueckner

Osrednji osumljenec v primeru izginotja Madeleine McCann bi se lahko že prihodnji teden znašel na prostosti.

Christian Brueckner je v Kielu v Nemčiji odslužil dve tretjini 21-mesečne zaporne kazni; kar pomeni, da lahko njegovi pravni zastopniki zaprosijo za pogojni odpust. Kot poročajo tuji mediji, so to že storili. Tožilstvo, po drugi strani, pa se boji, da bi 43-letnik v primeru, da pristojni njegovi prošnji ugodijo, pobegnil iz države. Njihova odločitev naj bi bila znana prihodnji teden.

Nemec je bil na 21-mesečno zaporno kazen obsojen leta 2011, potem ko je bil spoznan za krivega sodelovanja v kriminalni združbi, ki je razpečevala drogo. Osumljen je tudi, da je imel prste vmes pri izginotju Maddie iz portugalskega kraja Praia da Luz leta 2007.

The Sun poroča, da bi bil pogojni odpust hud udarec za preiskovalce – če bi izginil, ga ne bi mogli spraviti na sodišče.
Brueckner je moral za zapahe že kot najstnik, ker je spolno nadlegoval šestletnega otroka. Leta 1996, ko je prišel iz zapora, je pobegnil iz Nemčije. Imel je 19 let. Od takrat naj bi v tujini zagrešil vrsto zločinov, med katerimi so tudi vlomi in spolni napadi.