"Bil je perverznež"

Primer Madeleine McCann: avstrijski potepuh in takrat njegov najboljši prijatelj prepričan, da je kriv

R.T.
22. 6. 2020, 12.54
Posodobljeno: 22. 6. 2020, 13.21
Deli članek:

Avstrijec je bil nekdaj pajdaš Christiana Bruecknerja, nemškega zapornika, ki naj bi leta 2007 ugrabil britansko deklico Madeleine McCann. Zdaj je spregovoril za britanske medije.

Profimedia
Madeleine McCann

Celih 13 let so medije polnila razna ugibanja, kaj se je usodne noči leta 2007 na Portugalskem zgodilo s takrat tri leta staro Madeleine McCann. Vse sledi so venomer vodile v slepo ulico, do zadnjih nekaj tednov, ko je postalo znano, da v primeru vendarle obstaja osumljenec, 43-letni Nemec Christian Brueckner, ki ima za pasom najrazličnejše, tudi težje delikte, trenutno pa biva v enem od nemških zaporov. Ta vpletenost v izginotje male Maddie vztrajno zanika. O njem je zdaj spregovoril 46-letni Avstrijec Michael Tatschl, nestanovitnež in potepuh, ki se je v tistem obdobju z Bruecknerjem klatil po Portugalski. Tatschl je prepričan, da za izginotjem stoji Nemec. »Vedno se je hvalisal o denarju in služenju denarja. Govoril je celo o prodaji otrok, morda v Maroko,« je pojasnil za britanske medije. 

Profimedia
Michael Tatschl

Tatschl in Brueckner sta leta 2007 plenila po nastanitvenih obratih z bogatimi turisti širom Portugalske. Že leta sta 2006 skupaj bivala v portugalskem zaporu, potem ko so ju zasačili pri kraji goriva iz tovornih vozil. Iz zapora so ju izpustili decembra tistega leta, pet mesecev pred izginotjem Madeleine McCann.

»Bil je perverznež in več kot sposoben ugrabitve otroka bodisi zaradi spolne sle bodisi zaradi denarja. Mislim, da je Maddie nekomu prodal. Morda komu, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi za spolne namene. Takrat sva živela skupaj. Bil je moj najboljši prijatelj. Vem, da je to storil,« je o Bruecknerju povedal Tatschl.

Tatschl, ki ima enega otroka in ki znova živi v Avstriji, upa, da bodo starši male Maddie končno izvedeli resnico. »Resnično upam, da se bo ta primer za družino končno zaključil in da bodo Christiana spoznali za krivega,« je še dejal ter Bruecknerja pozval, naj spregovori in prizna. Tatschl je policiji sicer vse skupaj razkril že lani, potem ko si je ogledal netflixov dokumentarec o primeru male Maddie. Že takrat, pravi, je vedel, da je Brueckner kriv.