Uspeli identificirati vse tri domnevne storilce?

Namerno povozil gosi: Policisti primer že preiskujejo, iz društva za zaščito živali sporočili, kakšno je njuno stanje ...

A.S.
22. 6. 2020, 09.37
Posodobljeno: 22. 6. 2020, 12.31
Deli članek:

Primer je že v rokah šmarskih policistov.

Zajem zaslonske slike
Ena gos je hudo poškodovana.

Leta 2011 so prvič v zgodovini Slovenije zaradi mučenja psa za en mesec v zapor poslali moškega iz Boršta. 

Včeraj je voznik ob spodbujanju sopotnikov povozil gosi, ki sta zašli na bankino. Eden od trojice v avtomobilu je človeka nevredno dejanje posnel in posnetek celo objavil na družbeno omrežje Facebook. Čeprav so se sprva pojavile informacije, da naj bi do dejanja prišlo na območju Rogaške Slatine, je lokacija nizkotnega početja Virštanj.

Posnetek so včeraj prejeli pri Društvu za zaščito in pomoč živalim Lajka, kjer so zaradi suma kaznivega dejanja mučenja živali zadevo prijavili policiji. S pomočjo ljudi in tamkajšnjih občanov so pri društvu uspeli identificirati vse tri domnevne storilce.

Mi smo so se obrnili na Policijsko upravo Celje, kjer so nam potrdili, da je preiskava primera že v rokah policistov Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Več zaradi poteka preiskave niso želeli povedati, iz omenjenega društva pa so včeraj sporočili, da bodo prijavo podali tudi na veterinarsko inšpekcijo.

Stanje gosk? Po informacijah društva, je ena hudo poškodovana, druga pa jo je odnesla brez poškodb.