Za vedno sta zatisnila oči

FOTO: Oče je dremal v hiši, ko sta bratec (3) in sestrica (4) umirala v razbeljenem vozilu

R.T.
16. 6. 2020, 08.48
Posodobljeno: 16. 6. 2020, 08.48
Deli članek:

Preobrat v primeru otrok iz Tulse, ki sta v soboto tragično preminila v razbeljenem vozilu.

GoFundMe
Štiriletna Teagan in triletni Ryan sta za vedno zatisnila oči.

31-letnega Dustina Leeja Dennisa iz Tulse v ameriški zvezni državi Oklahoma so policisti sprva osumili uboja svojih dveh otrok. Štiriletna Teagan in triletni Ryan Dennis sta v soboto umrla v razbeljenem poltovornjaku, ki je bil parkiran pred njihovim družinskim domom.

Profimedia
Dustin Lee Dennis

Kot je razvidno iz policijskega poročila, je Dennis policistom pojasnil, da se je z otrokoma opoldne odpeljal v trgovino, nato pa se vrnil naravnost domov. V hiši ga je nato premagal dremež, pravzaprav štiri do pet ur dolg spanec. Ko se je prebudil, otrok sprva ni našel, nato je preveril še avtomobil, kjer je na tleh pod sedeži našel njuni telesci. Odnesel ju je v hišo, poklical reševalce, ti pa so lahko le še razglasili njuno smrt. Dennisa so aretirali, hud udarec v že tako tragični zgodbi pa je zanj pomenilo pričevanje soseda. Ta je policistom pojasnil, da je opazil, kako se je Dennis vrnil domov, zapustil vozilo in ga zaklenil, pri tem pa da ni videl, da bi s seboj v hišo vzel otroke. Policisti so tako ocenili, da sta bila otroka v zaklenjenem vozilu brez kakršnega koli nadzora do pet ur prepuščena nemilosti vročine. Tistega dne je temperatura v Tulsi za nekaj stopinj presegla 30 stopinj Celzija.

Včeraj so se v primeru pojavila nova dejstva, zaradi katerih Dennisa še ni doletela obtožnica. Policisti so bili zbegani zaradi nekaterih nasprotujočih si pričevanj, zato so preverili tudi posnetke nadzorne kamere na hiši enega od sosedov. S teh je razvidno, da sta se otroka, najverjetneje ko je Dennis v hiši spal, sama uspela splaziti v vozilo, iz katerega se nato nista vrnila. Preiskava tragedije še vedno poteka, Dennisa pa so po teh novih dokazih proti plačilu varščine izpustili na prostost, poročajo ameriški mediji.

O dogodku je spregovorila tudi Chantiel Keyes, teta tragično umrlih otrok, ki je na spletu zagnala akcijo zbiranja denarja za njun pogreb. »Še vedno je to tragedija, ki bi jo bilo mogoče preprečiti,« je dejala v luči novih informacij. 

Za Teagan in Ryanom poleg mame Cheyenne žalujejo tudi njuni sestri Emma in Ava ter bratje Brantley, Tyler in Treyton.