Iz trgovine s polnim vozičkom

Na Dolenjskem kradli kot srake, prsti so se jim lepili tudi na kinder jajčke, piščančje meso in suhomesnate izdelke

S.R.
12. 6. 2020, 14.02
Posodobljeno: 12. 6. 2020, 14.14
Deli članek:

Na Dolenjskem in v Beli krajini so v zadnjih dneh zabeležili val tatvin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Krvavčjem vrhu v Beli krajini so v zadnjih dneh izpod domačega senika odpeljali neregistriran kros motor, rumene barve, znamke Zongshen. Lastnika so oškodovali za približno 500 evrov, sporočajo iz PU Novo mesto. 

V trgovskem centru v Novem mestu pa so varnostniki včeraj ustavili 16-letnika, ki je hotel brez plačila mimo blagajne odnesi za 40 evrov otroških oblačil. Štiri ženske so iz druge trgovine odnesle dva para otroških natikačev, vrednih 15 evrov. 

Na drugem koncu mesta je neznanec nekaj po četrti uri popoldne v nakupovalni voziček zložil 26 paketov piščančjega mesa, vrednih 130 evrov. Poln voziček je odpeljal iz trgovine skozi skladišče, kar mu je uspelo še preden so nenavadno dogajanje opazili zaposleni. Obvestili so policiste, ki so opravili ogleg, za storilcem pa še vedno poizvedujejo. Pozno popoldne, nekaj po šesti uri, je več osumljencev v platneno vrečo na hitro zmetalo večjo količino suhomesnatih izdelkov in zavoj čokoladnih kinder jajčk ter nato pobegnilo iz trgovine skozi zasilni izhod. Naredili so za okoli 200 evrov škode. 

V Krškem so nato zvečer prijeli tri osebe, stare med 15 in 19 let. Osumljeni so tatvin, pri čemer so jim policisti zasegli več predmetov iz treh trgovin trgovskega centra. Zanje seveda niso plačali. Za nagrado bodo prejeli kazenske ovadbe.

Črnomaljski policisti pa so medtem v Semiču obravnavali tatvino približno 600 metrov telekomunikacijskega kabla. Dejanje je bilo storjeni v noči iz srede na četrtek. Z dejanjem so družbo Telekom oškodovali za približno tri tisoč evrov.