Lopovščina

Goljufivi Neapeljčan na slovenski obali s pretkano ukano obiral voznike

S.R.
9. 6. 2020, 13.05
Posodobljeno: 9. 6. 2020, 13.32
Deli članek:

Ste bili tudi vi žrtev tega goljufa?

Facebook
Fotografija njegovega audija.

Koprski policisti so imeli včeraj zvečer v primežu 44-letnega državljana Italije, Neapeljčana, ki je skupaj s svojim vozilom ustrezal opisu moškega, ki je v zadnjem mesecu na Obali izvršil več kaznivih dejanj goljufije. Nanj je policiste malo pred 21. uro opozoril občan. 

Kot sporočajo iz PU Koper, so Neapeljčana ustavili v Kopru pri Bonifiki, sedel pa je v temno modrem vozilu znamke Audi A3, ki je bilo opremljeno z nemškimi registrskimi tablicami. Policisti ga sumijo najmanj petih kaznivih dejanj goljufije. Lopov je svojim žrtvam natvezil, da so med manevriranjem s svojimi avtomobili poškodovali vzvratno ogledalo na njegovem audiju. Nato se je izvlekel, da si ne želi prisotnosti policije, denar za škodo bi raje kar na roko. Šlo je za zneske med 100 in 150 evri. 

44-letnega goljufa bodo ovadili na pristojno tožilstvo, grozi pa mu denarna kazen oziroma tudi zapor do enega leta. Koprski policisti sicer informacije o njegovih podvigih še zbirajo, saj obstaja velika verjetnost, da je oškodovancev še več. Opozarjajo še, da na družabnih omrežjih kroži fotografija njegovega vozila, ki jo spremlja opozorilo, da voznik izvaja zgoraj navedeno lopovščino. Vsem, ki so bili žrtve podobne goljufije, zato polagajo na dušo, naj se jim čim prej javijo na 113 ali na najbližji policijski enoti.