JAGODNI IZBOR

Pijan kamenjal mimoidoče, s pašnika ukradli ovco

S.S.
8. 6. 2020, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
400 evrov škode so tatovi povzročili kmetu s tatvino ovce in poljščin (fotografija je simbolična).

10 Koprski policisti preiskujejo tatvino vrtnega pohištva iz ratana.

9 V Nemški vasi pri Krškem je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Pogrešajo televizijski sprejemnik in kosilnico. Škode je za 1500 evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Sežani so se vandali spravili na avtomat za napitke in z divjanjem povzročili za 1500 evrov škode.

6 Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali vlom v klet. Lastnik pogreša kolo, kuhinjsko opremo in alkohol.

5 Celjski policisti so imeli opravka s pijanim gostom gostinskega lokala, ki je nadlegoval zaposlene in goste. Ker se ni pomiril niti ob prihodu patrulje in je vsem brez izjeme psoval mater, se je nato treznil na policijski postaji.

4 Policiste PP Šentilj so letos že nekajkrat obvestili o goljufijah, ki jih je osumljen 36-letni slovenski državljan. Ugotovili so, da na spletnem oglasniku Bolha.com že od aprila objavlja oglas za prodajo mobilnega telefona iPhone 11 Pro 256 GB Space Grey. Ob oglasu je navedena cena 800 evrov.Nepridiprav je preslepil že več kupcev po vsej Sloveniji in tudi iz drugih, sosednjih držav, ki so mu nakazali denar, telefona pa nikoli niso prejeli. Mariborski policisti zato pozivajo, naj se uporabniki portala na oglas ne odzivajo. Če jih je storilec že ogoljufal, pa naj to prijavijo.

3 Oškodovanec doma iz Sežane je policistom prijavil, da njegovo ozvočenje, ki so mu ga pred kratkim ukradli, pravkar uporabljajo na neki zabavi. Policisti so zadevo preverili na kraju dogodka, kjer je bilo še nekaj ljudi, ki so pospravljali šotor. Eden od njih je stal poleg ozvočenja in se začel ob prihodu policistov umikati, nato pa bežati. Policisti so ga hitro prijeli in ga odvedli na policijsko postajo, ker se mladenič ni hotel identificirati. Ugotovili, so, da gre za 18-letnika iz Divače. Ker pri sebi ni imel osebne izkaznice, so ga oglobili, za krajo zvočnikov pa mu sledi kazenska ovadba.

2 V Grmovljah v občini Šentjernej je nekdo s pašnika ukradel ovco, z dveh njiv pa poljščine. Škode je za 400 evrov.

1 Policisti so dobili prijavo, da moški v Portorožu meče iz lokala na cesto betonske plošče in kamenje ter s tem ogroža mimoidoče. Na kraju dogodka so policisti odredili pridržanje pijanemu 50-letniku iz Izole, ki se ob prihodu patrulje ni pustil motiti. Kričal je še naprej na vso grlo, pobiral tlakovce s terase lokala in jih metal po ulici. Izdalo so mu plačilni nalog.