V premoči

V naselju v okolici Novega mesta na policijsko vozilo deževalo kamenje. Preden so vozilo zasegli, so se ga lotili tudi s sekirami

L.K.
5. 6. 2020, 13.10
Posodobljeno: 5. 6. 2020, 16.37
Deli članek:

Storilcu je uspelo pobegniti, potem ko se je vmešalo še več prebivalcev naselja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Novomeška policista sta včeraj okoli 19. ure na cesti med Muhaberjem in Potočno vasjo ustavljala fiata stila, a je voznik raje, kot da bi ustavil, pospešil do naselja v okolici Novega mesta, kjer je skušal pobegniti peš.

Policista sta ga prijela, čeprav se je ves čas aktivno upiral. Med postopkom je policista fizična napadla še ena oseba in ga lažje poškodovala. V tistem se je vmešalo še več prebivalcev naselja, ki so v policijsko vozilo metali kamenje, ga poškodovali in s tem storilcu omogočili pobeg. Policisti so v nadaljevanju zasegli avtomobil, ki so ga storilci medtem poškodovali s sekirami, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Napada na uradno osebo in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi sta osumljena 26-letni moški in 47-letna ženska. 26-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja bodo zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določata globo v višini 1640 evrov.