Trčil v hišo in speštal otroški traktor

FOTO: Avto je letel proti hiši, Viktoria je instiktivno reagirala in rešila življenja svojih hčerkic

C.E.
4. 6. 2020, 11.14
Posodobljeno: 4. 6. 2020, 13.12
Deli članek:

Ko je pijani 56-letni voznik kabrioleta v torek popoldan zletel s ceste in ga je neslo proti hiši v tirolski vasi Schwendt, se je že pisala tragedija.

Facebook / Feuerwehr Schwendt
Razdejanje pred hiši Aschoberjevih v Schwendu na Tirolskem.

Voznik belega kabrioleta je v levem ovinku zapeljal na niži začetek zaščitne ograje, od koder ga je katapultiralo proti hiši. 34-letna Viktoria Aschaber je bila v tistem trenutku z otrokoma na vrtu pred hišo. Ko je zagledala drveči avto, je bliskovito reagirala. »Nekako sem uspela otroka potisniti stran, starejšo sem prejela za lase, ne vem pa, kako natančno se je vse skupaj odvilo,« je povedala za Kronenzeitung.

V naslednji sekundi je bil jekleni konjiček že parkiran pred hišo. Na svoji poti je polomil vrtno ograjo, potlačil ciprese, izmaličil otroški traktor in trčil v steno hiše. Hitrost je morala biti precejšnja, saj so razpoke vidne na notranji strani zidu. Stabilnost in posledično varnost bivanja v hiši bo moral oceniti statik.

Več kot dva promila

Najpomembnejše je, da ni bilo smrtnih žrtev. Viktoria jo odnesla s praskami na kolenih, rokah in po glavi, zato so jo pregledali in oskrbeli v bolnišnici. Deklici stari dve in štiri leta sta nepoškodovani. Starejša je zelo pretresena. Voznik? Lažje poškodovanega so oskrbeli v bolnišnici. Je bil pa tudi »alkoholno« poškodovan. Izkazal se je z več kot dvema promiloma, zato so mu vzeli vozniško dovoljenje.

Pred kratkim postavili ograjo

Viktoria je za Kronenzeitung dodala, da je v tem ovinku že večkrat s ceste odneslo avtomobile. Pred dobrim tednom so postavili zaščitno ograjo, nihče pa ni pričakoval, da ne bo dovolj dobra zaščita. Po torkovi nesreči jo bodo še podaljšali, obenem pa sprožili postopek, da se na tem mestu omeji najvišjo dovoljeno hitrost na 60 kilometrov na uro.